http://thasekanomagirisa.blogspot.gr/

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Πέννες...αλά Κατσαρού!

Παρασκευούλα σήμερα και δε θέλω να σε κουράσω!!!
Η αδερφή μου η Δέσποινα, μοιράστηκε μία συνταγή για πέννες της φίλης της, της Χαράς!!!
Εάν είσαι μακαρονού θα την λατρέψεις!!!
Το πόσο γρήγορα γίνονται και το πόσο νόστιμες είναι...θα το μάθεις μόλις τις δοκιμάσεις!
Η Κατσαρού...όπως την αποκαλεί πειράζοντάς την η αδερφή μου...
Έγραψε με τις πέννες της!!! ;)

Σε περιμένω και στην ομάδα μας στο facebook!



6 σχόλια:

  1. Το ζουμακι εξατμιστηκε διχως ομως οι πεννες να μαλακωσουν οσο επρεπε. Εμειναν μισομαγειρεμενες, οποτε η συνταγη απλα δεν...πετυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Λυπάμαι που δεν τα κατάφερες με την πρώτη.
      Δεν πειράζει...Συμβαίνουν αυτά...
      Από τα λάθη μαθαίνουμε!
      Ακόμα και οι πιο έμπειροι καμιά φορά δε τα καταφέρνουν με την πρώτη!
      Λογικά η φωτιά σου ήταν πολύ δυνατή για να σου τελειώσει το νερό και να μην προλάβουν να μαλακώσουν οι πέννες...
      Το τονίζω ότι θα πρέπει να χαμηλώσει η φωτιά!
      Όπως και να έχει...θα μπορούσες να προσθέσεις λίγο νεράκι και να συνεχίσεις το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν!
      Πολύ απλά ;)
      Ίσως και το νεράκι σου να μην ήταν αρκετό!
      Την επόμενη φορά...καλύτερα ;)
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  2. Σκεφτηκα σαφως να προσθεσω νερο και να συνεχισω το βρασιμο, ομως τοτε θα χαλαγε το ετοιμο σοταρισμενο μειγμα και θα εξανεμιζοταν η γευση του. Η φωτια ηταν χαμηλη και το νερακι ισα που σκεπασε το φαγητο-η συνταγη ακολουθηθηκε κατα γραμμα. Μαλλον ομως δεν ηταν οσο χαμηλη επρεπε....το χαμηλο ειναι σχετικο τελικα. Θα βοηθουσε εν γενει μια αντιστοιχιση του 'χαμηλου' ή του 'μετριου' με ενα νουμερο, πχ 2 ή 1,5. Αλλο νουμερο χαμηλης φωτιας εχει καποιος με διαβαθμισεις απο 1-9 στο ματι και αλλο με ενα ματι με διαβαθμιση απο 0,5 εως 3.

    Επισης, το σοταρισμα των μανιταριων αν γινει σε δυνατη φωτια (αυτη που εκαψε το ελαιολαδο στο βημα 1),κινδυνευει να τα μαυρισει. Αρα λογικα στο βημα 3 εως το 7 θα πρεπει η φωτια να χαμηλωσει, αλλιως τα μανιταρια θα ....παραπαρουν (μαυρο) χρωμα!!....

    Οποτε, υποθετω πως το οποιοδηποτε σοταρισμα απαιτει μετρια εως χαμηλη φωτια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Τρομερή ανάλυση για μία τόσο απλή συνταγή.
      Τα πράγματα είναι πολύ απλά, όπως ακριβώς τα παρουσιάζω...
      Την συνταγή η Χαρά μου την μετέφερε μέσω της αδερφής μου και την πέτυχα με την πρώτη...
      Θα μπορούσε και όχι...
      Ωστόσο την περιγράφω τόσο αναλυτικά και οι φωτογραφίες είναι κατατοπιστικές...
      Δεν έχω συναντήσει πουθενά να δίνουν σε συνταγές σε ποιον αριθμό να βάλεις το μάτι της κουζίνας....
      Πουθενά όμως...
      Ούτε στους μεγάλους σεφ.
      Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας και το μπλογκ είναι το χόμπι μου.
      Μου αρέσει η μαγειρική και σκέφτηκα να το μοιραστώ και με άλλους ανθρώπους.
      Λυπάμαι που το μπλογκ μου και ο τρόπος που δίνω τις συνταγές δε σας καλύπτει...Πιστέψτε με ότι κάνω το καλύτερο που μπορώ.
      Καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα.
      Ελπίζω να βρείτε αυτό που ζητάτε.
      Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις.

      Διαγραφή
  3. Με παρεξηγησατε!!!!Δεν ηθελα να σας προσβαλλω.
    Οι συνταγες σας με καλυπτουν πληρως!! Η εικονογραφηση τις κανει πιο ευκολες στην εκτελεση. Απλα παρεθεσα προβληματισμους ενος αρχαριου....
    Η προσπαθεια σας ειναι αξιεπαινη.
    Δεν υπαρχει κανενας λογος να απολογειστε.
    Αλλα πολλοι λογοι για να συνεχισετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
      Καμία παρεξήγηση, απλά καλό είναι να διευκρινίζουμε κάποια πράγματα. Καλοδεχούμενο το όποιο σχόλιο. Άλλωστε και οι απορίες μέσα στο πρόγραμμα είναι.
      Σαν αρχάριος λοιπόν, όπως λέτε...στην αρχή θα σας φαίνονται όλα πιο δύσκολα...Αλλά με προσπάθεια και επιμονή, σε λίγο καιρό θα τα καταφέρνετε μια χαρά και με την πρώτη! Καλή συνέχεια λοιπόν! Και ακόμα καλύτερα μαγειρέματα! ;)

      Διαγραφή