Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ Ινδοκάρυδο!

Μια γλυκιά καλημέρα!
Άλλη μία υπέροχη συνταγή για κέικ θα διεκδικήσει μία θέση στην καρδιά σου!
Θα μοσχοβολήσει το σπίτι!!! Στο υπόσχομαι!!! ;)


Σε περιμένω και στην ομάδα μας στο facebook!

https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story








*Μυστικό! Εάν θέλεις το κέικ σου πιο αφράτο…βάλε λίγο λιγότερο αλεύρι, από αυτό της δοσολογίας! ;)

22 σχόλια:

  1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ινδοκάρυδο με κάτι άλλο? γιατί έχω αλλεργία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία :)
      Μπορείς να μην βάλεις καθόλου το ινδοκάρυδο, αφού έχεις αλεργία!
      Δεν θα αλλάξει κάτι στη σύσταση του κέικ!
      Απλά θα έχει άλλη γεύση!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  2. Κι αν δεν έχεις φούρνο με αέρα κι έχεις το φοιτητικό φουρνάκι???Γίνεται η θέλει αέρα??Αυτό έχει μόνο αντιστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Κάτι θα κάνουμε και στο φοιτητικό φουρνάκι!!!
      Μην στεναχωριέσαι! ;) Θα το ψήσεις μισή ωρίτσα περίπου μέχρι να ροδίσει στους 180οC και άλλη μισή ώρα στους 160οC!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορούμε να το ψήσουμε με λάδι μόνο με βιταμ μπορούμε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! :)
      Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να λαδώσω την φόρμα του κέικ!!!
      Ούτε το έχω δει!!! Ούτε το έχω ξανακούσει!!!
      Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω να σου πω!
      Εάν θέλεις να το τολμήσεις, κάντο με δική σου ευθύνη!
      Μη σε πάρω και στο λαιμό μου!
      Καλή συνέχεια!!!

      Διαγραφή
  4. Το ποτήρι του νερού που χρησιμοποιείτε, πόσα ml είναι???
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! :)
      Στην μαγειρική-ζαχαροπλαστική όταν λέμε ποτήρι νερού, εννοούμε αυτό των 250ml, ένα φυσιολογικό δηλαδή ποτήρι ;)
      Ρίξε μία ματιά και σε αυτό το άρθρο!
      Θα σε βοηθήσει πολύ στις μετρήσεις!

      http://www.sintagesgiaantres.gr/symvoules/odigos-anagnosis-sintagon

      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα!
      Να σαι καλά!
      Καλή συνέχεια!!!

      Διαγραφή
  5. ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΥΜΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΕΙΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΡΟΦΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΥΧΩΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ !!!ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ ΚΑΛΟ ΒΟΥΤΗΡΩΜΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΑΜΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΩΛΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δέσποινα!
      Πολύ σωστά τα λες...αλλά κάποιοι δεν συμπαθούν το βιτάμ και γενικά τις μαργαρίνες...ίσως γι'αυτό ρωτάει!
      Εγώ μόνο "βουτυρώνω" την φόρμα! Ποτέ δεν την πασπαλίζω και με αλεύρι! Και βγαίνει μια χαρά!
      Βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο και η ποιότητα της φόρμας!!!
      Παλιότερες φόρμες της γιαγιάκας μου που φτιάχνονταν από άλλα υλικά, χρειάζονται και αλεύρωμα!
      Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να γράψεις αυτές τις γραμμές! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΟΥΠΕΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ !!!!!!!!!!ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!!!!!!ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ !!!!!!!!!!!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ !!!!!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ !!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΛΕΥΡΩΝΩ Η ' ΚΑΚΑΩΝΩ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΛΕΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΑΔΗΜΕΝΟ !!!!!ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ «ΤΑΡΑΧΗ »ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ !!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα Δέσποινα! Γεια στα χέρια σου!
      Μπράβο κοπέλα μου πολύ χαίρομαι!!!
      Να σαι καλά!!!
      Θα περιμένω με χαρά τις φωτογραφίες σου, όταν καταφέρεις να βγάλεις!!! Σου εύχομαι μια γλυκιά συνέχεια!!! Σε ευχαριστώ για το μνμ σου!!!

      Διαγραφή
    5. Καλημερα εγω βαζω λαδι και ειναι τελειο το κεικ.Στην αγορα υπαρχουν σπρει τα οποια ειναι σαν λαδι.Οσο για το κεικ σας ειναι τελειο και ευκολο!!!

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα Ευαγγελία!!! Σε ευχαριστούμε για την πρόταση!!! ;)
      Χαίρομαι που δοκίμασες την συνταγή και σου άρεσε!!!
      Καλή συνέχεια και καλά μαγειρέματα!!!

      Διαγραφή
  6. Τέλειο το κέικ!!Δεν έχω λόγια Μαρία, έγινε φοβερό και από εμφάνιση και από γεύση!Τρεις φορές το φτιάξαμε μέχρι τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Penny που σας άρεσε τόσο πολύ το κέικ!!!
      Γεια στα χέρια σου!!! Μπράβο!!!
      Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου!!!

      Διαγραφή
  7. Πόση ώρα ψήσιμο χρειάζεται στον αέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Συνήθως αποφεύγω να δίνω χρόνους ψησίματος γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορά!
      Μόλις πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα...κάνε το κόλπο με το μαχαίρι!!! Βήμα 13! Κανόνας για όλα τα κέικ!
      Σε περίπτωση που δεν είναι ψημένο από μέσα...χαμήλωσε λίγο τον φούρνο και άστο...Δοκίμασε μετά από 10 λεπτά να δεις εάν ψήθηκε!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή