Κι αν στο άκουσμα μόνο της λέξης "πίτας", σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας...
Ηρέμησε! Η θεία μου, εκτός από καλή μαγείρισσα, έχει και πρακτικό μυαλό!
Εμπιστεύσου με!
Δε θα παιδευτούμε καθόλου!
Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos
Ηρέμησε! Η θεία μου, εκτός από καλή μαγείρισσα, έχει και πρακτικό μυαλό!
Εμπιστεύσου με!
Δε θα παιδευτούμε καθόλου!
Πλέον μπορείς να με ακολουθήσεις και στο instagram:https://www.instagram.com/thasekanomagirissa.gr/
Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos
Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story
Καλημέρα σας κ.Μαρία, εχθές έφτιαξα την πίτα και ξετρελάθηκαν όλοι. Ξεπέρασα ακόμη και τις παλιές μαγείρισσες (έτσι μου είπαν)!!! Ηταν πανεύκολη , άσε που έχουμε και το ζυμάρι έτοιμο για την επόμενη φορά.Και όλα αυτά χάρις εσάς και την πίτα της Θείας Σούλας :) !!!!Ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία!!! Μπράβο σου!!! Είσαι καταπληκτική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις έτσι! Με το ίδιο πάθος
και ζήλο!!! Να 'σαι καλά!!! Χαίρομαι πολύ!!!
Κι εγώ σ'ευχαριστώ!!! Καλά μαγειρέματα!!! :)
Είναι καταπληκτική η πίτα της θείας Σούλας και με το αλεύρι Κούλα ακόμα καλήτερη
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!! Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές και από το πιο αγαπημένο μου αλεύρι! Καλά μαγειρέματα!!! Σ'ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ να ρωτήσω ποιο είναι το αλεύρι Κούλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή δείχνει πεντανόστιμη! Θα την δοκιμάσω σύντομα.
Καλησπέρα!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!!!
Το αλεύρι αυτό υπάρχει στα περισσότερα σούπερ μάρκετ!
Σου στέλνω ένα λινκ για να δεις πιο είναι!
https://www.facebook.com/aleyrikoula
Καλημέρα. Φαίνεται φανταστική. Η σουρωτή μπορεί να αντικατασταθεί από σόδα ??? Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα chrisoula!
ΔιαγραφήΦαντάζομαι πως ναι! Το ίδιο είναι!
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστώ. Με πρώτη ευκαιρία την φτιάχνω οπωσδήποτε !!!!!!!!!!
Διαγραφήτη τυπου αλευρι ειναι το κουλα? εγω δεν τον βρισκω στην πολη μου ποιο αλλο αλευρι να βαλω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ‘Αλεύρι Κούλα Τύπου 55%’, παράγεται από τους Μύλους Καρανίκα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και καλείται έτσι (Τ 55%) λόγω του ότι παράγεται από το καλύτερο 55% του σίτου, από την ψίχα του σιταριού δηλαδή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα άλευρα του συγκεκριμένου τύπου καλούνται και Άλευρα για όλες τις χρήσεις, καθώς είναι ιδανικά για την παρασκευή πλήθους αρτοσκευασμάτων, όπως ενδεικτικά ψωμί πολυτελείας, κέικ αλμυρά ή γλυκά, φρυγανιών, σφολιάτας κ.α.
Εναλλακτικά βάλε αλεύρι για όλες τις χρήσεις! Καλή επιτυχία!
Θα μπορουσα να κανω μια κλασσικη μεγαλη πιτα με τα δυο φυλλα που θα ανοιξω βαζοντας το ενα κατω και το αλλο πανω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Φεβρωνία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο είχα ρωτήσει κι εγώ κάποτε αυτό στη θεία μου και μου είχε πει ότι δεν το είχε δοκιμάσει ποτέ!
Ούτε κι εγώ μπήκα στον κόπο να το δοκιμάσω! Με τον τρόπο που την φτιάχνει γίνεται τραγανή και πεντανόστιμη και μπορείς να την διαχειριστείς πιο εύκολα από ένα μεγάλο ταψί πίτα! ;)
Οπότε συνέχισα την παράδοση!
Εάν θέλεις μπορείς να πειραματιστείς!
Καλή επιτυχία!
Καλημερα και καλη χρονια παντα να ειμαστε γερες Μαρια να μαγειρευουμε.Οτροπος του φυλλου καταπληκτικος.ολως τυχαια το δοκιμασα προχθες αλλα ειχα βαλει και λιγη μπυρομαγια στη ζυμη αλλα και παλι ηταν εξαιρετικο σαν φυλο και την εκανα και τυροπιτα κανανικη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αργυρώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο! Γεια στα χέρια σου!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!!! ;)
Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες!
geia sas molis ksekinisa thn zumi alla avrio tha kanw thn pita tha exei provlima lete;; k to voutiro na to valw simera h avrio prin to psisimo;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Δυστυχώς είδα αργά το μνμ σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα φτιάξεις κανονικά την ζύμη με το βούτυρο και θα βάλεις το πακετάκι σου στο ψυγείο! Την επόμενη μέρα θα βγάλεις την ζύμη από το ψυγείο...Θα την αφήσεις 5-10 λεπτάκια σε θερμοκρασία δωματίου και μετά θα ανοίξεις με τον πλάστη τα μπαστουνάκια σου και θα τα γεμίσεις με την γέμιση! Αφού γράφω ότι μπορείς να την αποθηκεύσεις και στην κατάψυξη την ζύμη! ;) Δεν έχει πρόβλημα! Καλή επιτυχία!
entaksi den peirazi thn ekana eidh alla den ebala to boutiro tha to valw tvra k pio arga tha thn psisw elpizw na mhn ekana to lathos k na thn xalasa..euxaristw polu otan gini tha sas pw
ΔιαγραφήΚρίμα...
ΔιαγραφήΚι εγώ το ελπίζω!
Θα περιμένω νεότερα!
Ευχαριστώ!
bgike tromeri tragani k nostimi apo tis kaliteres püou exv ftiaksi k me allo alevri giati menw germania k den to exoun edw auto to alevri..efxaristwww
ΔιαγραφήΜπράβο σου!!!
ΔιαγραφήΠολύ χάρηκα!!! Γεια στα χέρια σου!!!
Καλοφάγωτη!!!!
εφτιαξα την πιτα της Θειας Σουλας και εγινε εύκολα και φανταστικη ιδιαιτερα οταν ειναι ζεστή ευχαριστουμε για τον τροπο που περιγραφεται τις συνταγες .............
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αθανασία και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή!!! Καλοφάγωτη η πιτούλα!!!
Γεια στα χέρια σου!!! Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες!
Να σαι καλά! Καλά μαγειρέματα! ;)
Σημερα ειδα την συνταγη για την πιτα της θειας Σουλας θα την φτιαξω και θα σας γραψω της εντυπωσεις μου πρεπει να ειναι πολυ ωραια Ευχαριστω πολυ !!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Καλλιόπη!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!!! Θα περιμένω με χαρά εντυπώσεις!!!
μαρια μου τελεια τυροπιττα.τυχεροι εσεις εκει επανω με το αλευρι Κουλα.οταν ερχομαι Θεσσαλονικη παντα παιρνω.να ειστε καλα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η πίτα!!!
Είναι από τις πιο αγαπημένες μου!!!
Πράγματι, το αλεύρι είναι καταπληκτικό!!!
Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις αυτές τις γραμμές!!!
Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!
και εσεις μαρια μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας! λέω να δοκιμάσω κι εγώ την πίτα!!!! φαίνεται πολύ ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ηθελα να σας ρωτήσω και κάτι ακόμη........υπάρχει κάποια συνταγή για φύλλο κρούστας με ακρίβεια στα υλικά. Θα ήθελα να φτιάξω μπακλαβά ή άλλες πίττες...ευχαρσιστώ
Καλημέρα. Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή! Δυστυχώς δεν υπάρχει συνταγή για φύλλα κρούστας.
ΔιαγραφήΤέλεια η πίτα την φτιάχνω εδώ και χρόνια!, προσθέτω μόνο πολύ λίγο αλεύρι παρασκευα γιατί ανοίγει πολύ πιο εύκολα. απλά την χωρίζω σε 9 μπαστούνια ιατι έτσι έχω βρει ότι γίνονται πιο λεπτα τα μπαστούνια και άρα πιο τραγανά. Θα τη δοκιμάσω και με 6 για να δω τη διαφορά. Το αλεύρι κουλά δεν το ακαζω με κανένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!! Γεια στα χέρια σου!!!
Διαγραφή