http://thasekanomagirisa.blogspot.gr/

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Καρβελάκι...Εκτάκτου Ανάγκης!

Είναι από εκείνες τις μέρες που βαριέσαι...
Και πετάς στο φούρνο το ρολό κοτόπουλο που έφτιαξε με τα χεράκια του ο χασάπης
και μερικές πατατούλες!!!
Έλα όμως που ο καλός σου δεν μπορεί χωρίς ψωμί!
Κι εσύ ξέχασες να πάρεις...
Που να τρέχεις!?!?!
Άσε που πρέπει να του "βουλώσεις" και το στόμα για την εύκολη λύση του μεσημεριανού σας!
Σε αυτό λοιπόν το σημείο...έρχεται το καρβελάκι εκτάκτου ανάγκης!!!
Μικρό, εντυπωσιακό...τόσο-όσο!!!
Ενώ ο φούρνος σου θα ψήνει το φαγητό...εσύ έχεις όλο τον χρόνο να το ετοιμάσεις και να το φουρνίσεις μόλις βγάλεις το ταψί σου με το ρολό από τον φούρνο!
Ε, δε θα σε βάλω να κάψεις ρεύμα....μεσούσης της κρίσης για 8 μπουκιές του!!!
Δεν είμαι τρελή!!! ;)
Άντε πάμε!

*Περιμένω στην ομάδα μας στο facebook την δική σου
φωτογραφία με την εκτέλεση της συνταγής!

https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story










Είναι τόσο εύκολο και νόστιμο που εάν είσαι από τις τυχερές κι έχεις φουρνάκι ρομποτάκι...
θα σου γίνει τακτική συνήθεια!!! ;)
Καλή επιτυχία!
Κι αν δεν το πετύχεις με την πρώτη...μη μασάς!!!
Θέλει πείσμα και αγάπη!!!

Φιλικά,
Μ.Κ.

10 σχόλια:

  1. Χάχα θεϊκή η περιγραφή σου !!! +Σταυρωσον + χαχα!!! Να σαι καλά γιατί πιο σούπερ εύκολη συνταγή δε θα έβρισκα, οτι πρέπει για το παλικάρι μου που λατρεύει το ψωμί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!!! :) Σε ευχαριστώ πολύ! Να 'σαι καλά! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!! Καλά φουρνίσματα!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας, εχθές έφτιαξα και το καρβελάκι πολύ γρήγορα και εύκολα. Ήθελα να σας ρωτήσω αν θέλει κανείς να φτιάξει πχ.3 τέτοια ψωμάκια πρέπει να βάλει όλα τα υλικά επί 3 φορές?Ακόμη και την μαγιά?Επίσης ποιο άλλο αλεύρι θα προτείνατε?Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία και καλή εβδομάδα!
      Γεια στα χέρια σου!!! Μπράβο!!!
      Συνέχισε έτσι!
      Όπως τα γράφεις είναι :) Η δοσολογία είναι για ένα και πολλαπλασιάζεις επί την ποσότητα που θέλεις ;)
      Ακόμα και την μαγιά!
      Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι το πιο γνωστό.
      Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν αλεύρια ειδικά για ψωμί.
      Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι ολικής!
      Ότι αγαπάς! Εκτός από αλεύρι για πίτες και κέικ!
      Καλή συνέχεια!!! Και πάλι μπράβο σου!!!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλια!
      Αποφεύγω να δίνω χρόνους ψησίματος, γιατί φούρνος με φούρνο, έχει διαφορά!
      Δε θα χρειαστεί πάντως περισσότερο από ένα 20λεπτο!
      Μπορείς να τσεκάρεις εάν ψήθηκε το ψωμάκι σου, όπως τσεκάρουμε και το κέικ!
      Δες τα βήματα 17, 18 & 19 της συνταγής Κέικ Σοκόλαση!
      Ακολούθησε το link:
      http://www.thasekanomagirisa.gr/2014/10/blog-post_30.html
      Καλή επιτυχία! :)

      Διαγραφή
  5. Ὡραιότατη παρουσίαση. Μπράβο!!
    Μιά σημαείωση μόνο μέ τήν ἄδεια σας.
    Ἡ χρήση του λαδιοῦ στό σκεῦος, δίνει περίεργη μυρωδιά στό ψωμί, καί κυρίως ὅταν τό πιάνεις νοιώθεις τήν.... λαδίλα. Ἕνα ἀντικολλητικό ταψάκι, θά ἔλυνε μέ τόν καλύτερο τρόπο τό ζήτημα, γιά ὅσους ἔχουν θέμα μέ τό λάδι.
    Καλή συνέχεια στό ὄμορφο μπλόγκ σας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!
    Καλοδεχούμενη η πρότασή σας και πρακτική!
    Να είστε καλά! Ευχαριστώ θερμά που μπήκατε στον κόπο να γράψετε αυτές τις γραμμές και να το μοιραστείτε μαζί μας!
    Είναι πολύ σημαντικό να ανταλλάσουμε τις εμπειρίες μας!!!
    Έτσι γινόμαστε όλοι καλύτεροι!!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια κ ευχαριστώ πολύ, το σαιτ ειναι τελειο!! Εχεις τις φωτογραφίες που το απογειώνουν! Συγχαρητήρια! Μια ερώτηση: αν βαλω αλεύρι ολικής άλεσης, δεν αλλάζει τπτ άλλο στην συνταγη? μένουν όλα τα ίδια? μήπως θέλει περισσότερο νερό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το μπλογκ!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να σαι καλά!!!
      Για να είμαι ειλικρινής, δε χρησιμοποιώ αλεύρι ολικής...και δεν ξέρω τι συμπεριφορά έχει! Δεν είμαι επαγγελματία! Η μαγειρική είναι το χόμπι μου! Τώρα, από την στιγμή που προσθέτεις σιγά-σιγά το αλεύρι...θα βάλεις τόσο...ώστε το ζυμάρι σου, να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακό και εύπλαστο! ;) Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάτι στραβά! Γιατί θα το ελέγχεις!
      Ελπίζω να σε βοήθησα! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή