Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Τα τυρο-Κρουασανάκια της Κυρά Δέσποινας!

Με αυτά τα κρουασανάκια θα κάνεις θραύση!!!
Συνταγή της αγαπημένης μου γειτόνισσας, των παιδικών μου καλοκαιρινών διακοπών!
Νιώθω τυχερή που την μοιράστηκε μαζί μου και θα χαρώ πολύ να μάθεις να την κάνεις κι εσύ!!!
Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τα κρουασανάκια σου με ότι αγαπάς!
Σοκολάτα, μαρμελάδα ή και σκέτα!
Να τα κάνεις σαντουιτσάκια με μαρούλι, κασέρι και ντομάτα!
Ότι μπορεί να φανταστείς!
Εγώ σήμερα σου δείχνω, πώς να τα γεμίσεις με την κλασική γέμιση της κυρά Δέσποινας που λάτρεψε όλη η γειτονιά!!!
Δεν κρατιέμαι! ;)

Πλέον μπορείς να με ακολουθήσεις και στο instagram:https://www.instagram.com/thasekanomagirissa.gr/


Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos

Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story










Θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις! ;)
Καλά φουρνίσματα!
Μ.Κ.



25 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Δεν μας γράφετε πόση ώρα ψήνουμε! Είναι εύκολο να μου πείτε;
    Ευχαριστώ,
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Αθηνά μου! Καλώς ήρθες στην παρέα μας! :)
    Αποφεύγω να γράφω χρόνους ψησίματος, γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορές!!!
    Σίγουρα θα χρειαστεί 20 με 30 λεπτάκια!!! Αλλά έχε τον νου σου!
    Ακολούθησε το βήμα 30 κατά γράμμα κι όλα θα πάνε καλά!!!
    Καλή επιτυχία!!!
    Θα περιμένω να εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ΄σαι καλά Αθηνά! Καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαινονται πολύ νόστιμα. Μπορουμε να βαλουμε και αλλή γέμιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      4η και 5η σειρά της εισαγωγής της συνταγής πάνω από την πρώτη φωτογραφία:
      "Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τα κρουασανάκια σου με ότι αγαπάς!
      Σοκολάτα, μαρμελάδα ή και σκέτα!"
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  6. Αν είναι κανονικό γάλα με 3,7% λιπαρά πηγάζει γιατί δεν μου αρέσει ή μυρωδιά του εβαπορε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Επιφυλάσσομαι...δεν ξέρω εάν θα βγουν το ίδιο αφράτα και τραγανά...
      Με δική σου ευθύνη μπορείς να το δοκιμάσεις...
      Γενικά δεν πειράζω τις συνταγές που είναι δοκιμασμένες και πετυχημένες!
      Εάν δεν βγει καλό...σίγουρα δε θα φταίει η συνταγή.

      Διαγραφή
    2. Επίσης, η μυρωδιά του εβαπορέ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά, χάνεται! Δε μυρίζει καθόλου!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα εγώ δεν έχω εβαπορε πειράζει αν βάλω χαρτινο ειδικά νουνου είναι δύσκολο γιατί είμαι Γερμανία αν γίνεται να απαντήσετε αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία!
      Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω εάν θα βγει καλή η ζύμη...
      Συγνώμη!
      Μπορείς να δοκιμάσεις όμως και να μας πεις!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  8. Το δοκίμασα έβαλα χαρτινο (φρέσκο)αντί για εβαπορε και έγιναν εξίσου αφρατα και πεντανόστιμα ευχαριστώ!!!!! ☺☺☺☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια στα χέρια σου Μαρία!!!
      Σε ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας!
      Έτσι τώρα μπορούν να το δοκιμάσουν άφοβα και οι υπόλοιποι!!!
      Να σαι καλά!!!

      Διαγραφή
  9. πολυ καλα βγηκανε και σε μενα, φουσκωσε η ζυμη .....εμεινε ενα μερος και εφτιαξα και λυχναρακια με μυζηθρα και μελι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!! Μπράβο! Γεια στα χέρια σου!!!
      Καλοφάγωτα να είναι!!!
      Υπέροχη η ιδέα σου με την μυζήθρα και το μέλι!!!
      Θα το δοκιμάσω!!! Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Καλώς ήρθες στην παρέα μας! :)
      Αποφεύγω να γράφω χρόνους ψησίματος, γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορές!!!
      Σίγουρα θα χρειαστεί 20 με 30 λεπτάκια!!! Αλλά έχε τον νου σου!
      Ακολούθησε το βήμα 30 κατά γράμμα κι όλα θα πάνε καλά!!!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα φαντάζομαι για τα σκέτα κρουασανάκια απλά από το βήμα 13 πάμε στο 26 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!! Ναι έτσι ακριβώς!!!
      Πρόσεξε μη τα παραψήσεις και σου βγουν σκληρά!!!
      Τα λατρεύω με μαρουλάκι, μαγιονέζα, γαλοπούλα και κασέρι!!!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας. Να σας ρωτήσω πόσο περίπου αλεύρι παίρνει?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα.
      Λιγότερο από 1 κιλό.
      Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  12. ....και επίσης εφόσον βάζουμε 2 μαγιές δεν θα έπρεπε να περιμένουμε λιγάκι να φουσκώσουν ή φουσκώνουν στο ψήσιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν χρειάζεται να αφήσεις την ζύμη να φουσκώσει.
      Ακολούθησε τα βήματα όπως μου έμαθαν και σας τα δείχνω.
      Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  13. Καλημερα, να ρωτήσω κάτι;;;;το εβαπορέ είναι 400γραμ.Ποσο φρέσκο μπορώ να βάλω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι που δε γνωρίζω! Δεν είμαι επαγγελματίας! Μου αρέσει απλά να μαγειρεύω πολύ! Δεν ξέρω καν εάν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα η σύσταση της ζύμης! Το εβαπορέ είναι πολύ πυκνό σε σχέση με το φρέσκο! Θα μπορούσες ίσως να πειραματιστείς και να βάλεις ίση ποσότητα με το εβαπορέ σε γραμμάρια...αλλά προσοχή με το αλεύρι! Μη γίνει σφιχτή η ζύμη! Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ για το αποτέλεσμα! Αυτό που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι, ότι η συγκεκριμένη συνταγή εάν εκτελεστεί κατά γράμμα όπως την παρουσιάζω...σκίζει! Λίρα 100! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή