Με αυτά τα κρουασανάκια θα κάνεις θραύση!!!
Συνταγή της αγαπημένης μου γειτόνισσας, των παιδικών μου καλοκαιρινών διακοπών!
Νιώθω τυχερή που την μοιράστηκε μαζί μου και θα χαρώ πολύ να μάθεις να την κάνεις κι εσύ!!!
Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τα κρουασανάκια σου με ότι αγαπάς!
Σοκολάτα, μαρμελάδα ή και σκέτα!
Να τα κάνεις σαντουιτσάκια με μαρούλι, κασέρι και ντομάτα!
Ότι μπορεί να φανταστείς!
Εγώ σήμερα σου δείχνω, πώς να τα γεμίσεις με την κλασική γέμιση της κυρά Δέσποινας που λάτρεψε όλη η γειτονιά!!!
Δεν κρατιέμαι! ;)
Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos
Πλέον μπορείς να με ακολουθήσεις και στο instagram:https://www.instagram.com/thasekanomagirissa.gr/
Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos
Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story
Θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις! ;)
Καλά φουρνίσματα!
Μ.Κ.
Καλησπέρα. Δεν μας γράφετε πόση ώρα ψήνουμε! Είναι εύκολο να μου πείτε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,
Αθηνά
Καλησπέρα Αθηνά μου! Καλώς ήρθες στην παρέα μας! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποφεύγω να γράφω χρόνους ψησίματος, γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορές!!!
Σίγουρα θα χρειαστεί 20 με 30 λεπτάκια!!! Αλλά έχε τον νου σου!
Ακολούθησε το βήμα 30 κατά γράμμα κι όλα θα πάνε καλά!!!
Καλή επιτυχία!!!
Θα περιμένω να εντυπώσεις!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ΄σαι καλά Αθηνά! Καλό σου βράδυ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαινονται πολύ νόστιμα. Μπορουμε να βαλουμε και αλλή γέμιση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Διαγραφή4η και 5η σειρά της εισαγωγής της συνταγής πάνω από την πρώτη φωτογραφία:
"Φυσικά μπορείς να γεμίσεις τα κρουασανάκια σου με ότι αγαπάς!
Σοκολάτα, μαρμελάδα ή και σκέτα!"
Καλή επιτυχία!
Αν είναι κανονικό γάλα με 3,7% λιπαρά πηγάζει γιατί δεν μου αρέσει ή μυρωδιά του εβαπορε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΔιαγραφήΕπιφυλάσσομαι...δεν ξέρω εάν θα βγουν το ίδιο αφράτα και τραγανά...
Με δική σου ευθύνη μπορείς να το δοκιμάσεις...
Γενικά δεν πειράζω τις συνταγές που είναι δοκιμασμένες και πετυχημένες!
Εάν δεν βγει καλό...σίγουρα δε θα φταίει η συνταγή.
Επίσης, η μυρωδιά του εβαπορέ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά, χάνεται! Δε μυρίζει καθόλου!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα εγώ δεν έχω εβαπορε πειράζει αν βάλω χαρτινο ειδικά νουνου είναι δύσκολο γιατί είμαι Γερμανία αν γίνεται να απαντήσετε αμεσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μαρία!
ΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω εάν θα βγει καλή η ζύμη...
Συγνώμη!
Μπορείς να δοκιμάσεις όμως και να μας πεις!
Καλή επιτυχία!
Το δοκίμασα έβαλα χαρτινο (φρέσκο)αντί για εβαπορε και έγιναν εξίσου αφρατα και πεντανόστιμα ευχαριστώ!!!!! ☺☺☺☺
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μαρία!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας!
Έτσι τώρα μπορούν να το δοκιμάσουν άφοβα και οι υπόλοιποι!!!
Να σαι καλά!!!
πολυ καλα βγηκανε και σε μενα, φουσκωσε η ζυμη .....εμεινε ενα μερος και εφτιαξα και λυχναρακια με μυζηθρα και μελι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!! Μπράβο! Γεια στα χέρια σου!!!
ΔιαγραφήΚαλοφάγωτα να είναι!!!
Υπέροχη η ιδέα σου με την μυζήθρα και το μέλι!!!
Θα το δοκιμάσω!!! Ευχαριστώ!!!
ποση ωρα τα ψηνουμε??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Καλώς ήρθες στην παρέα μας! :)
ΔιαγραφήΑποφεύγω να γράφω χρόνους ψησίματος, γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορές!!!
Σίγουρα θα χρειαστεί 20 με 30 λεπτάκια!!! Αλλά έχε τον νου σου!
Ακολούθησε το βήμα 30 κατά γράμμα κι όλα θα πάνε καλά!!!
Καλή επιτυχία!!!
Καλημέρα φαντάζομαι για τα σκέτα κρουασανάκια απλά από το βήμα 13 πάμε στο 26 ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!! Ναι έτσι ακριβώς!!!
ΔιαγραφήΠρόσεξε μη τα παραψήσεις και σου βγουν σκληρά!!!
Τα λατρεύω με μαρουλάκι, μαγιονέζα, γαλοπούλα και κασέρι!!!
Καλή επιτυχία!!!
Καλημέρα σας. Να σας ρωτήσω πόσο περίπου αλεύρι παίρνει?
ΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΛιγότερο από 1 κιλό.
Καλή επιτυχία.
....και επίσης εφόσον βάζουμε 2 μαγιές δεν θα έπρεπε να περιμένουμε λιγάκι να φουσκώσουν ή φουσκώνουν στο ψήσιμο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν χρειάζεται να αφήσεις την ζύμη να φουσκώσει.
ΔιαγραφήΑκολούθησε τα βήματα όπως μου έμαθαν και σας τα δείχνω.
Καλή επιτυχία.
Καλημερα, να ρωτήσω κάτι;;;;το εβαπορέ είναι 400γραμ.Ποσο φρέσκο μπορώ να βάλω;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι που δε γνωρίζω! Δεν είμαι επαγγελματίας! Μου αρέσει απλά να μαγειρεύω πολύ! Δεν ξέρω καν εάν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα η σύσταση της ζύμης! Το εβαπορέ είναι πολύ πυκνό σε σχέση με το φρέσκο! Θα μπορούσες ίσως να πειραματιστείς και να βάλεις ίση ποσότητα με το εβαπορέ σε γραμμάρια...αλλά προσοχή με το αλεύρι! Μη γίνει σφιχτή η ζύμη! Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ για το αποτέλεσμα! Αυτό που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι, ότι η συγκεκριμένη συνταγή εάν εκτελεστεί κατά γράμμα όπως την παρουσιάζω...σκίζει! Λίρα 100! Καλή επιτυχία!
Διαγραφή