http://thasekanomagirisa.blogspot.gr/

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Κέικ εσπρέσο & πραλίνα!

Λατρεύω τα κέικ!
Γιατί είναι εύκολα και πάντα έχεις κάτι γλυκό στο σπίτι!
Άσε που σε σώζουν σε μία απρόσμενη επίσκεψη!!!
Γι'αυτό και ψάχνομαι και δοκιμάζω συνταγές!!!
Είναι βαρετό να τρως τα ίδια και τα ίδια!!!
Γι' αυτό είμαι εδώ! ;)

Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story








8 σχόλια:

  1. Aν δεν έχουμε εσπρέσο αλλά έχουμε νες καφέ πόσο νες βάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό με 3 ή 4 κουταλιές της σούπας νες καφέ.
      Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  2. Αρης Σεραλίδης26 Μαρτίου 2017 - 9:49 μ.μ.

    Έφτιαξα ένα special Κέικ Εσπρεσο & Πραλινα από "Θα σε κάνω Μαγειρισσα" Αριστούργημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Άρη!!! Γεια στα χέρια σου!!!
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!!!
      Καλοφάγωτο!!!

      Διαγραφή
  3. Φανταστικό μέχρι το τελευταίο του κομμάτι!!!και μεγάλη επιτυχία με τη συγκεκριμένη φόρμα! μιάς και τη πρώτη φορά διογκώθηκε με τη φόρμα σιλικόνης και κάψαμε και τη πραλίνα!......................Γειά στα χέρια σας απο καρδιάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή!!!
      Κι ακόμη περισσότερο που δεν το βάλατε κάτω με την πρώτη ατυχία...αλλά τολμήσατε να το δοκιμάσετε ξανά!!!
      Χίλια μπράβο λοιπόν!!!
      Καλοφάγωτο!!!
      Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείχνετε!

      Διαγραφή
  4. ποσο βγενει σε γραμαρια το εσπρεσο στον αερα ψισιμο η κατο πανω ποση ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αντωνία.
      Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει 100 τις 100 την ερώτησή σου. Θα προσπαθήσω όμως να σου απαντήσω εκτενώς και να καλύψω τις όποιες απορίες σου...Εάν εννοείς πόσα γραμμάρια σκόνης εσπρέσο χρειάζεται η συνταγή, από την στιγμή που δεν έχεις καφετιέρα για να χρησιμοποιήσεις κάψουλες...6,5-8 gr σωστά πατημένου και φρεσκοαλεσμένου καφέ για ένα μονό ρόφημα...νομίζω ότι είναι οκ. (Εσπρέσο (κανονικός) Φτιάχνεται με 6 γρ. (1 κουταλιά της σούπας) πολύ λεπτά αλεσμένο, καλά καβουρδισμένο καφέ, αποσταγμένο με νερό υψηλής πίεσης και ζεσταμένο στους 93-96 °C. Το κλασικό φλιτζάνι του εσπρέσο είναι περίπου 40-50 ml (ποτέ πάνω από 50 ml) δυνατού μαύρου καφέ, σερβιρισμένου σε φλιτζάνι χωρητικότητας 60 ml.) Όσο για το ψήσιμο που ρωτάς...Γράφω ξεκάθαρα στο βήμα 14...Ότι το κέικ ψήνεται στις αντιστάσεις, στους 190οC για 40 με 45 περίπου λεπτά. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις να το ψήσεις στον αέρα...Θα το βάλεις στους 170οC για 35 με 40 περίπου λεπτά. Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες...Καλή επιτυχία. Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου.

      Διαγραφή