Λατρεύω τα κέικ!
Γιατί είναι εύκολα και πάντα έχεις κάτι γλυκό στο σπίτι!
Άσε που σε σώζουν σε μία απρόσμενη επίσκεψη!!!
Γι'αυτό και ψάχνομαι και δοκιμάζω συνταγές!!!
Είναι βαρετό να τρως τα ίδια και τα ίδια!!!
Γι' αυτό είμαι εδώ! ;)
Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story
Γιατί είναι εύκολα και πάντα έχεις κάτι γλυκό στο σπίτι!
Άσε που σε σώζουν σε μία απρόσμενη επίσκεψη!!!
Γι'αυτό και ψάχνομαι και δοκιμάζω συνταγές!!!
Είναι βαρετό να τρως τα ίδια και τα ίδια!!!
Γι' αυτό είμαι εδώ! ;)
Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story
Aν δεν έχουμε εσπρέσο αλλά έχουμε νες καφέ πόσο νες βάζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΈνα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό με 3 ή 4 κουταλιές της σούπας νες καφέ.
Καλή επιτυχία.
Έφτιαξα ένα special Κέικ Εσπρεσο & Πραλινα από "Θα σε κάνω Μαγειρισσα" Αριστούργημα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Άρη!!! Γεια στα χέρια σου!!!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!!!
Καλοφάγωτο!!!
Φανταστικό μέχρι το τελευταίο του κομμάτι!!!και μεγάλη επιτυχία με τη συγκεκριμένη φόρμα! μιάς και τη πρώτη φορά διογκώθηκε με τη φόρμα σιλικόνης και κάψαμε και τη πραλίνα!......................Γειά στα χέρια σας απο καρδιάς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή!!!
ΔιαγραφήΚι ακόμη περισσότερο που δεν το βάλατε κάτω με την πρώτη ατυχία...αλλά τολμήσατε να το δοκιμάσετε ξανά!!!
Χίλια μπράβο λοιπόν!!!
Καλοφάγωτο!!!
Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείχνετε!
ποσο βγενει σε γραμαρια το εσπρεσο στον αερα ψισιμο η κατο πανω ποση ωρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αντωνία.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει 100 τις 100 την ερώτησή σου. Θα προσπαθήσω όμως να σου απαντήσω εκτενώς και να καλύψω τις όποιες απορίες σου...Εάν εννοείς πόσα γραμμάρια σκόνης εσπρέσο χρειάζεται η συνταγή, από την στιγμή που δεν έχεις καφετιέρα για να χρησιμοποιήσεις κάψουλες...6,5-8 gr σωστά πατημένου και φρεσκοαλεσμένου καφέ για ένα μονό ρόφημα...νομίζω ότι είναι οκ. (Εσπρέσο (κανονικός) Φτιάχνεται με 6 γρ. (1 κουταλιά της σούπας) πολύ λεπτά αλεσμένο, καλά καβουρδισμένο καφέ, αποσταγμένο με νερό υψηλής πίεσης και ζεσταμένο στους 93-96 °C. Το κλασικό φλιτζάνι του εσπρέσο είναι περίπου 40-50 ml (ποτέ πάνω από 50 ml) δυνατού μαύρου καφέ, σερβιρισμένου σε φλιτζάνι χωρητικότητας 60 ml.) Όσο για το ψήσιμο που ρωτάς...Γράφω ξεκάθαρα στο βήμα 14...Ότι το κέικ ψήνεται στις αντιστάσεις, στους 190οC για 40 με 45 περίπου λεπτά. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις να το ψήσεις στον αέρα...Θα το βάλεις στους 170οC για 35 με 40 περίπου λεπτά. Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες...Καλή επιτυχία. Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου.
Μιά επανάληψη αυτού του μοναδικού κέικ Εσπρέσσο- πραλίνα με όλα του τα αρώματα!!!....................πρόταση φυσικά της Μαρίας Καλεγιώργη απο ''Θα σε κάνω...........Μαγείρισσα''!!!.........................γειά στα χέρια σας!!! και καλή συνέχεια στις δημιουργίες σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Άρη!!! Για άλλη μια φορά σου βγάζω το καπέλο! Μπράβο σου! Πολύ σε χαίρομαι!!!
ΔιαγραφήΜιά επανάληψη του μοναδικού Κέικ Εσπρέσο & Πραλίνα φτιαγμένο απ' τα χεράκια μου..............πρόταση φυσικά, Μαρίας Καλεγιώργη!!!.......................κομμάτι δεν θα μείνει!!! γειά στα χέρια σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή