Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τα Πιροσκί της Μαρίας! (ποντιακή συνταγή)

Καλή εβδομάδα!!!
Έτσι είναι όταν παντρεύεσαι πόντιο!!!
Καλομαθημένος και μερακλής...λατρεύει τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου του!
Ευτυχώς στο δρόμο μου βρέθηκε το Μαράκι και με έσωσε!
Η Μαρία Κυριμλίδου, Πόντια, μαμά 4 παιδιών και blogger, μου έδωσε την συνταγή!
Κι εγώ δεν έχασα ευκαιρία!
Σε ευχαριστώ Μαράκι! Ο Λάμπρος ενθουσιάστηκε!!!

Την Μαρία μπορείτε να την βρείτε στο http://mariakyrimlidou.blogspot.gr/

Πλέον μπορείς να με ακολουθήσεις και στο instagram:https://www.instagram.com/thasekanomagirissa.gr/

Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos

Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story














6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα για άλλη μια φορά!
    Η ερώτηση της άσχετης: πόση ώρα να αφήσω το ζυμάρι για να φουσκώσει?
    Θυμάμαι και τη μανούλα που το τύλιγε στο κρεβάτι με τις κουβέρτες..... να κάνω και κάτι τέτοιο? Μην ξεχαστώ και κοιμηθώ αγκαλιά με τη ζύμη φοβάμαι! (χιχιχιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αναστασία!!! χαχαχαχαχα
      Να σαι καλά! Με έκανες και γέλασα!!! ;)
      Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
      Δε χρειάζεται να αφήσεις και πάρα πολύ ώρα το συγκεκριμένο ζυμάρι να ξεκουραστεί ;) Σκέπασέ το με μία πετσετούλα..Όσο θα ετοιμάζεις τη γέμιση και θα την αφήσεις να κρυώσει ελαφρώς! Αυτός ο χρόνος θα είναι αρκετός!!!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    2. Δημιουργίας πιροσκί νεότερα: Βάζω που λες τη ζύμη δίπλα στο καλοριφέρ και μέσα σε λίγη ώρα όντως ήρθε και φούσκωσε. Ξεκινάω το τύλιγμα, αλλά επειδή είχα και το 3χρονο στα πόδια μου, άσε λέω, κάνω λίγα σήμερα και τα υπόλοιπα αύριο. Βάζω την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο και την άλλη μέρα.... υπερδιπλασιάστηκε!!! Τι 30 κόμμάτια? Καμιά 50αριά βγήκαν!
      Πάντως για άλλη μια φορά σε παραδέχτηκα! Οι συνταγές σου είναι πολύ απλές και το αποτέλεσμα πολύ εύγευστο!
      Να'σαι καλά!!!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Αναστασία μου!!!
      Τέλεια πληροφορία!!! Να ΄ναι καλά το παιδάκι σου λοιπόν, που έγινε η αιτία να το μάθουμε κι αυτό το μυστικό της ζύμης!!!
      Ευχαριστούμε πολύ!!! <3
      Χαίρομαι πολύ που έμεινες ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα!!!
      Τα λόγια σου μου δίνουν δύναμη, να συνεχίσω!!!
      Να σαι καλά!!! Σ'ευχαριστώ!!!
      Καλή συνέχεια!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλεια ζυμη. Την εκανα πρωτη φορα και εγιναν τέλεια τα πιροσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Nia που σου άρεσε η συνταγή!!! Γεια στα χέρια σου!!! Μπράβο!!!

      Διαγραφή