Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κουραμπιέδες! (Βίντεο)

Καλημέρα!

Παρέα με τον Λαζαράκο, φτιάχνουμε Κουραμπιέδες!

Έλα κι εσύ στην παρέα μας, με ένα κλικ:


Υλικά: 
-250γρ. αγελαδινό βούτυρο 
-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη 
-αλάτι (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού) 
-1 βανίλια 
-1 φλιτζάνο του τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα ανάλατα 
-2,5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
-Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση: 
Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν. 
Μόλις είναι έτοιμα, τράβα τα από τη φωτιά και άστα να κρυώσουν καλά! 
Στον κάδο του μίξερ, ρίξε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) σε κύβους. 
Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και άστα να χτυπηθούν καλά μέχρι να ασπρίσουν. 
Ρίξε το αλάτι...τη βανίλια και άστα να χτυπηθούν καλά. 
Βγάλε τον κάδο από το μίξερ. Πρόσθεσε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. 
Ρίξε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτεψε. 
Λίγο-λίγο το αλεύρι και ζύμωμα. 
Η ζύμη σου θα είναι μαλακιά και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. 
Πάρε λίγο από τη ζύμη, βάλτην στην χούφτα σου και κόψτην με το κουπάτ. 
Τοποθέτησε τους κουραμπιέδες σε ταψάκι με λαδόκολλα. 
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175οC, στον αέρα, για 20 λεπτά. 
Άστους πέντε λεπτάκια να κρυώσουν ελαφρώς. 
Πασπάλισε με άχνη την πιατέλα σου. 
Βάλε μία στρώση κουραμπιέδες και πασπάλισε με την άχνη. 
Συνέχισε με την επόμενη στρωσιά. 

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα με υγεία!!! 

Τη συνταγή, μπορείς να την βρεις και στο μπλογκ μου, αναλυτικά, βήμα-βήμα με φωτογραφίες, εδώ: https://www.thasekanomagirisa.gr/2019/02/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου