Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ροξάκια (Βίντεο)

Μια γλυκιά καλημέρα!

Έλα στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα, λατρεμένη συνταγή για ροξάκια!

Δες το βίντεο, εδώ:


Υλικά για τη ζύμη: 
-1 1/2 φλιτζάνι γάλα 
-1 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο 
-1 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο 
-3 αυγά
-1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ 
-2 φακελάκια ξηρή μαγιά 
-2 βανίλιες 
-1 κιλό περίπου αλεύρι 
-Κακάο (όσο “σηκώσει” η ζύμη) 

Για το σιρόπι: 
-6 φλιτζάνια ζάχαρη 
-4φλιτζάνια νερό 

Εκτέλεση: 

Ρίξε την μαγιά στο χλυαρό γάλα και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί καλά! 
Πρόσθεσε το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά και ανακάτεψε το μείγμα. 
Ρίξε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτευε. 
Πριν απορροφήσει όλο το αλεύρι η ζύμη χώρισε το 1/3 και βάλτο σε μία άλλη λεκάνη. 
Σ’αυτό Το 1/3 της ζύμης πρόσθεσε όσο κακάο “πιει” ! 
Προσοχή μη γίνει πολύ σκληρή!!! 
Πρόσθεσε λίγη κανέλα (προαιρετικά) και ζύμωσε εώς ότου έχεις ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια! 
Συνέχισε με τα άλλα 2/3 της ζύμης, ζυμώνοντας και προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζύμωσε εώς ότου έχεις ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια!
Ρίξε λίγο αλεύρι στον πάγκο σου και αλεύρωσε ελαφρώς τον πλάστη. 
Πάρε το λευκό ζυμάρι. Με τον πλάστη ξεκίνα να δίνεις στο ζυμάρι σου ένα οβάλ σχήμα. 
Έτσι έχεις ένα μεγάλο οβάλ φύλλο. 
Πάρε στα χέρια σου το καφέ ζυμάρι και ξεκίνα να το ρολάρεις με τα δυο σου χέρια στον πάγκο...
Έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο χοντρό κορδόνι. 
Βάλε το “κορδόνι” στο κέντρο του οβάλ φύλλου και τύλιξε το σε ρολό. 
Έτοιμο το ρολό! Κόψε το ρολό σε φέτες ίδιου πάχους ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. 
Πάρε την κάθε ροδέλα στο ένα σου χέρι και με το άλλο χέρι, πάτησέ την ελαφρώς, ώστε να γίνει πιο επίπεδη. Άρχισε τα τοποθετείς τα ροξάκια στο ταψί με τη λαδόκολλα. 
Μόλις γεμίσει το ταψί βάλτο στο φούρνο. 
Στον αέρα στους 180οC μέχρι να ροδίσουν! 
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και ανακάτευε σε μέτρια φωτιά. 
Μόλις το σιρόπι πάρει χρυσαφί χρώμα και “δέσει” ελαφρώς τράβα το από την φωτιά. 
Βγάλε τα ψημένα ροξάκια από τον φούρνο. 
Βάλε τα ζεστά ροξάκια μέσα στην κατσαρόλα με το χλυαρό σιρόπι. 
Αφού ρουφήξουν αρκετό, βάλτα σε ένα βαθύ ταψί. 
Μόλις βάλεις όλα τα σιροπιασμένα ροξάκια στο βαθύ ταψί, ρίξε από πάνω με ένα κουτάλι σιγά-σιγά όλο το σιρόπι που έμεινε στην κατσαρόλα. 
Σκέπασέ τα με ένα αλουμινόχαρτο και αστα να ρουφήξουν το σιρόπι.
Μπορείς να τα σερβίρεις ζεστά ή κρύα! 
Εγώ μόλις κρυώσουν τα βάζω σε ένα τάπερ στο ψυγείο!!! 
Νομίζω έτσι είναι πιο νόστιμα! Δοκίμασέ το!!! 
Καλή επιτυχία! 

Τη συνταγή μπορείς να την βρεις και βήμα-βήμα με φωτογραφίες εδώ: https://www.thasekanomagirisa.gr/2014/10/blog-post_22.html

Πλέον μπορείς να με ακολουθήσεις και στο instagram:https://www.instagram.com/thasekanomagirissa.gr/


Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos

Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου