Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Παραδοσιακή Μπλατσαριά (Ηπείρου) με χορταρικά και τυρί! (συνταγή της Δεβόρας) Βίντεο

Καλημέρα!

Καλώς ήρθες στην κουζίνα μου!

Πάμε να φτιάξουμε παρέα μία εύκολη και γρήγορη πιτούλα!

Μία παραδοσιακή Μπλατσαριά Ηπείρου ή Πλαστό Θεσσαλίας με διάφορα χορταρικά και φέτα!

Τη συνταγή την πήρα από την Δεβόρα, τη μαμά του Κωνσταντίνου, συμμαθητή του Λάζαρου!

Μαμά 4 αγοριών, εργαζόμενη φουλ τάιμ και εξπέρ στην κουζίνα!

Δεβόρα μου σε ευχαριστώ πολύ!

Δες το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα, εδώ:


Υλικά για τον χυλό: 
-500γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι 
-200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 αυγό 
-1 κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι 
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
 -αλάτι 
-νερό όσο πάρει 

Υλικά για τη γέμιση: 
-700γρ. διάφορα χορταρικά για πίτα (σπανάκι, πράσο, άνηθο, σέσκλα...) 
-250γρ. φέτα θρυμματισμένη 
-μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
-αλάτι 

Εκτέλεση: 
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά του χυλού με τη σειρά και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να έχει μία παχύρευστη μορφή.
Απλώνουμε το μισό μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το αλείψουμε με ελαιόλαδο. 
Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα τρίβουμε καλά με τα χέρια μας να μαραθούν. 
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση του χυλού. 
Αραιώνουμε με λίγο νεράκι τον υπόλοιπο χυλό και τον στρώνουμε πάνω από τη γέμιση, να την καλύψει! 
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 180οC, μέχρι να ροδίσει. (Περίπου μίαμιση ώρα) 

Καλή επιτυχία!


Πλέον μπορείς να με ακολουθήσεις και στο instagram:https://www.instagram.com/thasekanomagirissa.gr/


Μπορείς να δεις τα βιντεάκια μου με απλές-απλούστατες συνταγές στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UC8PiPOxSMc0HRrSynRoUAEw/videos

Περιμένω και σένα στην ομάδα μας στο facebook!
https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου