Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Τα Νηστίσιμα Τσουρέκια της Ρούλας! (Βίντεο)

Καλώς ήρθες στην κουζίνα μου!

Πάμε να φτιάξουμε παρέα υπέροχα, νηστίσιμα τσουρέκια,

που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αρτήσιμα!

Εύκολα, γρήγορα και απλά !!!

Δες το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα, εδώ:



Υλικά: 

-200 γραμμάρια μαγιά νωπή 

-3 ποτήρια του νερού, χλιαρό νερό 

-2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια

-1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο 

-1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι 

-2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη 

-1 σακουλάκι μαχλέπι 

-1 σακουλάκι κακουλέ 

-ξύσμα από 2 πορτοκάλια 

*σουσάμι για το πασπάλισμα 


Εκτέλεση: 

Σε μία λεκάνη, ρίξε το χλιαρό νερό, πρόσθεσε τη μαγιά και ανακάτεψε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως. 

Ρίξε 2-3 χούφτες από το αλεύρι και ανακάτεψε να γίνει χυλός. 

Σκέπασε τη λεκάνη με μεμβράνη και άστην στην άκρη για 15 λεπτά. 

Σε μία μεγάλη λεκάνη, ρίξε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα πορτοκαλιού. 

Ανακάτεψε καλά! 

Πρόσθεσε στο μείγμα τη μαγιά και ανακάτεψε. 

Τώρα ρίχνε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζύμωνε. 

Λίγο-λίγο το αλεύρι και ζύμωμα. Δε χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα. 

Σκέπασε τη λεκάνη με μεμνράνη και πετσέτα και βάλτην σε ζεστό μέρος, για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 3 τέταρτα. 

Όταν η ζύμη φουσκώσει, πάρε ένα μπολάκι με σπορέλαιο δίπλα σου, για να βουτάς τα δάχτυλά σου, ΄ώστε να μην κολλάει η ζύμη.

 Ξεκόλλησε τη ζύμη με απαλές κινήσεις τη ζύμη από τα τοιχώματα. 

Χώρισε τη ζύμη σε μπαλάκια. 

Πάρε ένα μπαλάκι και πλάστο σε κορδόνι. 

Κάντο ένα στεφανάκι και τοποθέτησέ το σε λαμαρίνα με λαδόκολλα! 

Μπορείς φυσικά να φτιάξεις ότι σχέδιο θέλεις! 

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 200οC για 3 τέταρτα! Να έχεις το νου σου. 

Η συνταγή είναι λίγο πειραγμένη από μένα. 

Η Ρούλα τα κάνει λίγο άγλυκα και με λιγότερα μπαχαρικά, ώστε να μπορεί να τα γεμίζει με μερέντα. 

Τη συνταγή θα την βρεις βήμα-βήμα με φωτογραφίες, εδώ: 

https://www.thasekanomagirisa.gr/2015/12/blog-post_15.html

Καλή επιτυχία! 

Καλή Ανάσταση και 

Καλό Πάσχα με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου