Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Πάστα Φλώρα! (Βίντεο)

Καλημέρα!!!

Καιρό είχαμε να τα πούμε!!!

Ελπίζω να πέρασες καλά το καλοκαίρι και να γέμισες μπαταρίες!

Ας ξεκινήσουμε γλυκά!

Πάμε να φτιάξουμε παρέα, αγαπημένη Πάστα Φλώρα!

Δες το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα, εδώ:



Υλικά: 
-1 φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη 
-1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
-2 κροκάδια 
-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
 -1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 
-3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
-1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
-1/2 κιλό μαρμελάδα 

Εκτέλεση: 
Στον κάδο του μίξερ, βάλε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη και άστα να χτυπηθούν μέχρι να ασπρίσουν. 
Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού, το λικέρ και άστα να χτυπηθούν καλά! Βγάλε τον κάδο από το μίξερ. 
Πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε. Σειρά έχει το αλεύρι! 
Λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτεμα. 
Μόλις αρχίσει η ζύμη να σφίγγει...βάλε χέρι. 
Λίγο-λίγο αλεύρι και ζύμωμα. 
Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και δε θα κολλάει στα χέρια. Βουτύρωσε καλά την φόρμα της τάρτας. Χώρισε σε δύο μπάλες τη ζύμη. 
Πάρε τη μία μπάλα και βάλτην στο κέντρο της ταρτιέρας. 
Πίεσε τη ζύμη με τα δάχτυλά σου να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο. 
Πάρε ένα πιρούνι και τρύπησε όλη την επιφάνεια της ζύμης. 
Ρίξε από πάνω την μαρμελάδα και άπλωσέ την ομοιόμορφα. 
Με την υπόλοιπη ζύμη, πλάσε κορδονάκια και στόλισε το επάνω μέρος της πάστας φλώρας. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180οC, μέχρι να ροδίσει! 
Όταν ψηθεί, βγάλτην από τον φούρνο και άστην να κρυώσει καλά! 
Έτοιμη για σερβίρισμα!!! 

Καλή επιτυχία! 

Τη συνταγή μπορείς να τη βρεις αναλυτικά, με φωτογραφίες, στο μπλογκ μου, εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου