Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Η μηλόπιτα της Ξανθίππης! (Βίντεο)

Μια γλυκιά καλημέρα και μια νοστιμότατη εβδομάδα να έχουμε!!!

Θα βάλω τα δυνατά μου να γίνει!

Πάμε να φτιάξουμε παρέα στην κουζίνα μου την "Μηλόπιτα της Ξανθίππης"

Κλικ στο βίντεο, εδώ:


Υλικά (για ταψί με διάμετρο 25cm)

Για το σιρόπι: 
-1 πλάκα βιτάμ (250γρ.) 
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
-2 με 3 γαρύφαλλα 

-4 με 5 μήλα 

Για το παντεσπάνι: 
-5 αυγά 
-5 φλιτζανάκια του τσαγιού ζάχαρη 
-5 φλιτζανάκια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την πλάκα του βιτάμ να λιώσει. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. 
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση 4-5 λεπτά! 
Αποσύρουμε από το μάτι. 
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί. 
Τοποθετούμε στον πάτο, τα μήλα, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, το ένα δίπλα στο άλλο. 
Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ομοιόμορφα. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, να αφρατέψουν. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε. 
Ρίνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίσουμε το ανακάτεμα. 
Ρίχνουμε το μείγμα, πάνω από τα σιροπιασμένα μήλα. 
Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180οC, για μία ώρα. 
Το βγάζουμε από τον φούρνο. 
Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τα τοιχώματα. 
Αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε πιατέλα! 
Έτοιμο για σερβίρισμα! 
Καλή επιτυχία! 

Τη συνταγή μπορείς να την βρεις βήμα-βήμα με φωτογραφίες στο μπλογκ μου, εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου