Πάμε να την φτιάξουμε μαζί!
Υλικά:
-1 πλάκα βούτυρο (250γρ.)
-1 πακέτο φύλλα κρούστας (450γρ.)
-1,5 κουτί ζαχαρούχο γάλα (600γρ.)
-1,5 ποτήρι του νερού, νερό (360ml.)
-άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο.
Άλειψε με το πινέλο τα τοιχώματα και τον πάτο του ταψιού.
Πάρε ένα-ένα φύλλο και τοποθέτησέ το στο ταψί σουρωτά, το ένα δίπλα στο άλλο
Να στρωθούν τα φύλλα ομοιόμορφα.
Ταμπωνάρισε με το λιωμένο βούτυρο όλη την επιφάνεια των φύλλων.
Να πάρουν όλο το βούτυρο ομοιόμορφα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 190οC, για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ρίξε το ζαχαρούχο και το νερό και ανακάτεψε καλά.
Να γίνει ένα ομοιόμορφο ρευστό μείγμα.
Βγάλε τα καυτά χρυσαφένια φύλλα από τον φούρνο και ρίξε από πάνω τους το μείγμα με το ζαχαρούχο! Να πάει παντού, ομοιόμορφα!
Ψήσε στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω, στους 190οC για 20 με 25 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, άστην να κρυώσει ελαφρώς.
Πασπάλισε με άχνη και κανέλα κι έτοιμη για σερβίρισμα!
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή μπορείς να την βρεις και στο μπλογκ μου βήμα-βήμα με φωτογραφίες εδώ: https://www.thasekanomagirisa.gr/2021...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου