Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Η Κασερόπιτα της Έφης (Βίντεο)

Συνταγή για λαχταριστή και πεντανόστιμη κασερόπιτα!

Εύκολα, γρήγορα, απλά-απλούστατα!!!

Πάμε να την φτιάξουμε παρέα!


Υλικά:

-6 φύλλα κρούστας
-125γρ. λιωμένη μαργαρίνη
-300γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
-4 αυγά
-αλάτι
-πιπέρι
-1 κούπα φρέσκο γάλα (200ml)
Εκτέλεση:
Άλειψε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού΄με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Στρώσε το 1ο φύλλο κρούστας διπλωμένο στη μέση και ταμπωνάρησέ το με την λιωμενη μαργαρίνη.
Βάλε από πάνω το 2ο φύλλο διπλωμένο και ταμπωνάρησέ το με την λιωμενη μαργαρίνη.
Συνέχισε με το 3ο φύλλο, κάνοντας την ίδια διαδικασίά που ακολούθησες και με τα υπόλοιπα.
Στρώσε από πάνω τα τριμμένα τυριά και σκέπασέ τα με το 4ο φύλλο κρούστας. Ταμπωνάρησέ το με την λιωμένη μαργαρίνη.
Βάλε το 5ο φύλλο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Σειρά εχει το 6ο φύλλο. Στρώστο καλά και κόψε την πίτα σε κομμάτια.
Ρίξε από πάνω κουταλιά-κουταλιά την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη να πάει παντού ομοιόμορφα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 180οC για 20 λεπτά.
Βγάλε την μισοψημμένη πίτα απο τον φούρνο.
Σε ένα μπολ χτύπησε καλά τα αυγά με το συρμα.
Προσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά!
Ριξε το γάλα και ανακάτεψε!
Ριξε το μειγμα πάνω απο την πιτα να παει παντου ομοιομορφα.
Ψησε για αλλα 20 λεπτά τουλάχιστον, μεχρι να ροδισει!

Καλή επιτυχια! Τη συναγή μπορείς να την βρεις και στο μπλογκ μου, βήμα-βήμα με φωτογραφίές εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου