Η Τρίτη, να καθιερωθεί ως " Ημέρα Υγιεινού Πρωινού".
Κάθε Τρίτη λοιπόν, τα παιδιά θα πηγαίνουν 1,5 πρωινό στο σχολείο, ώστε το μισό να το μοιράζονται με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους στην τάξη.
Έτσι, βοήθησα τον Λάζαρο χθες να φτιάξει ένα σπιτικό κέικ "ζέβρα" για να το μοιραστεί σήμερα με τους συμμαθητές του .
Εύκολα, γρήγορα και απλά!
Μοιραζόμαστε όλη αυτήν την προσπάθεια και την συνταγή, κατευθείαν από την κουζίνα μας σε ένα βίντεο εδώ:
-4 αυγά
-1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-1,5 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
-1,5 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
-3,5 φλιτζάνια του τσαγιού φαρινάπ
-2 βανίλιες στη μύτη του γλυκού του κουταλιού αλάτι
-4 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ σπάσε τα αυγά και χτύπησέ τα καλά με το σύρμα να αφρατέψουν.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα με το σύρμα.
Ρίξε το σπορέλαιο και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε τις βανίλιες, το αλάτι και ανακάτεψε καλά!
Τώρα, ρίχνε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτευε!
Μόλις αρχίσει το μείγμα να σφίγγει, συνέχισε το ανακάτεμα με την σπάτουλα.
Το μείγμα θα είναι παχύρευστο.
Χώρισε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε καλά!
Άλειψε τον πάτο και τα τοιχώματα μίας φόρμας διάμετρου 25cm με μπόλικη μαργαρίνη.
Ρίξε δύο κουταλιές της σούπας από το λευκό μείγμα στο κέντρο της φόρμας και ακριβώς από πάνω της, δύο κουταλιές της σούπας από τη ζύμη κακάο.
Συνέχισε εναλλάξ την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα δύο μείγματα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, για περίπου μία ώρα.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή αυτή, μπορείς να την βρεις στο μπλογκ μου, μαζί με άλλες συνταγές εδώ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου