Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025

Τα κουλουράκια της κυρά Πολυξένης! (Βίντεο)

Μια γλυκιά εβδομάδα να έχουμε!

Με συνταγή που θα λατρέψεις!

Υπέροχα, τραγανά, μοσχομυριστά και αφράτα κουλουράκια!

Σε ένα ολοκαίνουργιο βίντεο εδώ:



Υλικά για 70 περίπου κομμάτια: 
-4 αυγά
-2 αγελαδινά γιαουρτάκια (200grx2) 
-2 κούπες* ζάχαρη 
-2 κούπες σπορέλαιο 
-2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ 
-1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ 
-1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι 
-ξύσμα από 1 λεμόνι 
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1,5 κιλό) 

Για την επάλειψη: 
-1 κρόκο 
-1 κουταλιά της σούπας γάλα 
-λίγο σουσάμι 

*κούπα=200ml 

Εκτέλεση: 
Σε μία λεκάνη, σπάσε τα αυγά και χτύπησέ τα καλά με το σύρμα. 
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα. 
Ρίξε τα γιαουρτάκια, το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ κα ανακάτεψε καλά! 
Πρόσθεσε το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε! 
Ρίχνε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτευε. 
Μόλις αρχίσει να σφίγγει ζύμωσε με το χέρι. 
Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. 
Κάντην μια μπάλα, σκέπασε την με μία πετσετα και άστην να ξεκουραστεί για μια ωρίτσα. Πάρε ένα κομμάτι από τη ζύμη και πλάστο σε κορδόνι. 
Κόψτο στο επιθυμητό μήκος και πλέξτο σε πλεξούδα. 
Βάλε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα. 
Φρόντισε να είναι ομοιόμορφα και να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά! 
Σε ένα φλιτζανάκι ρίξε έναν κρόκο και μία κουταλιά της σούπας γάλας και χτύπησέ τα καλά. (Εγώ χτύπησα ένα ολόκληρο αυγό, χωρίς γάλα και τα άλειψα) 
Άλειψε τα κουλουρακια και πασπάλισέ τα με λίγο σουσαμι. 
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175oC μέχρι να ροδίσουν. 
Στις επόμενες φουρνιές φρόντισε να χαμηλώσεις ελαφρώς την θερμοκρασία του φούρνου σου! 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου