Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Νηστίσιμο Κέικ Ινδοκάρυδο! (Βίντεο)

Μια γλυκιά καλημέρα!

Πάμε να φτιάξουμε παρέα το πιο νόστιμο κεκάκι!

Με ενα κλικ εδω:




Υλικά: 
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 ποτήρι του νερού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
- 1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού ινδοκάρυδο (1 φακελάκι 100γρ.)
- 500γρ. φαρινάπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

- 100γρ. κουβερτούρα 
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη 

Εκτέλεση: 
Σε μία λεκάνη ριξε το ξύσμα πορτοκαλιού. 
Πρόσθεσε τον χυμό πορτοκάλι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά! 
Κράτησε λίγο από το ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα και το υπόλοιπο ρίξτο στο μείγμα. 
Ρίχνε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτευε. 
Το μείγμα θα είναι παχύρευστο. 
Βουτήρωσε καλά τα τοιχώματα και τον πάτο της φόρμας του κέικ και άδειασε το μείγμα. 
Μπήξε περιμετρικά ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας, ώστε να φουσκώσει ομοιόμορφα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170οC, μέχρι να ροδίσει και στους 150οC, μέχρι να ψηθεί καλά. 
Άστο να κρυώσει καλά. 
Βάλε σε ένα μπρίκι την μαργαρίνη να λιώσει. 
Πρόσθεσε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακάτεψε σε μέτρια φωτια, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. 
Άλειψε το μείγμα της κουβερτούρας στην επιφάνεια του κέικ και πασπάλισε με το ινδοκάρυδο.

Καλή επιτυχία! 

Την συνταγη αυτή, μπορείς να την βρεις και στο μπλογκ μου, βήμα-βήμα με φωτογραφίες, εδώ: https://www.thasekanomagirisa.gr/2016... 

Και άλλες πολλές συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου