Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025

Αφράτα τυροπιτάκια! (Βίντεο)

Αύριο είναι τα γενέθλια του Λαζαράκου μου!

Εφτιαξα αφράτα τυροπιτάκια για να κεράσω αύριο στη δουλειά! 

Μοιράζομαι τη συνταγή αυτή μαζί σου, σε ένα βίντεο εδω:


Υλικά (για 55 περίπου τμχ.) 1 ποτήρι του νερού φρέσκο γαλα
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού, νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)

για τη γέμιση: 600γρ. φέτα
ασπράδι από 1 αυγό
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι

-έναν κρόκο για την επάλειψη 

Εκτέλεση: 
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το γάλα με το νερό να ζεσταθούν ελαφρώς. 
Ρίξτα σε μία λεκάνη. 
Βάλε το σπορέλαιο να ζεσταθεί λίγο κι αυτό. 
Στη λεκάνη με το γάλα πρόσθεσε την ξηρή μαγιά και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. 
Πρόσθεσε το σπορέλαιο και ανακατεψε. 
Ρίξε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεψε καλα. 
Ρίχνε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτευε. 
Μόλις αρχίσει η ζύμη να σφίγγει, βάλε χέρι και ζύμωσε. 
Η ζύμη θα πρέπει να ειναι μαλακιά και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. 
Κάντην μία μπάλα και σκέπασέ την με μία πετσέτα να ξεκουραστεί. 
Σε ένα μπολ θρυμμάτισε τη φέτα, πρόσθεσε το ασπράδι του αυγού, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεψε καλα. 
Πάρε ένα κομμάτι από τη ζύμη και άνοιξέ την σε φύλλο. 
Κόψε το φύλλο με ενα ποτήρι σε κυκλάκια. 
Πάρε ένα κομμάτι και γεμισέ το με λίγη γέμιση. 
Κλείστο σε μισοφέγγαρο και πίεσε τις άκρες με τα δάχτυλά σου. 
Βάλε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. 
Χτύπησε τον κρόκο με λίγο νεράκι σε ένα φλιτζανάκι με το πιρουνάκι και άλειψέ τα με ένα πινέλο. 
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 25 περίπου λεπτά! 

Καλή επιτυχία! 

Τη συνταγή αυτή, όπως και αλλες συνταγές μου, μπορείς να την βρεις βήμα-βήμα με φωτογραφίες, στο μπλογκ μου εδω: https://www.thasekanomagirisa.gr/2020...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου