Έλα να φτιάξουμε παρέα το πιο νόμιστο κέικ καρότο!
Σε ένα βίντεο εδω:
Υλικά για το κέικ:
- 4 αυγά
- 1 & 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού καρότο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα καρύδια
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
Υλικά για το γλάσο:
- 200γρ. τυρί κρέμα philadelphia
- 60γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 250γρ. άχνη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μία λεκανη, χτύπησε τα αυγά με το σύρμα.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και χτύπα τα καλά! Ρίξε το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και συνέχισε το χτύπημα.
Πρόσθεσε τα καρύδια, τα τριμμένα καρότα και ανακάτεψε.
Ρίξε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος παχύρευστος χυλός.
Βάλε μπόλικη μαργαρίνη στον πάτο και στα τοιχώματα μίας μακρόστενης φόρμας και άδειασε μέσα το μείγμα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC στον αέρα για μία ώρα.
Βγάλε το κέικ από τον φούρνο και άστο να κρυώσει καλά!
Μόλις κρυώσει, ξεκίνα το γλάσο.
Στον κάδο του μίξερ βάλε το philadelphia, την μαργαρίνη, την άχνη και τη βανίλια και άστα να χτυπηθούν με το σύρμα, στην δυνατή σκάλα για 5 λεπτά.
Στρώσε το γλάσο πάνω από το κέικ. Θα μείνει αρκετο, για να μπορείς να σερβίρεις και ξεχωριστά σε καθε φέτα, για πιο πλούσια γεύση!
Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή, αλλά και άλλες συνταγές, μπορείς να τις βρεις βήμα-βήμα, με φωτογραφίες εδω: https://www.thasekanomagirisa.gr/2016...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου