http://thasekanomagirisa.blogspot.gr/

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Η Πίτα της Θείας Σούλας

Κι αν στο άκουσμα μόνο της λέξης "πίτας", σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας...
Ηρέμησε! Η θεία μου, εκτός από καλή μαγείρισσα, έχει και πρακτικό μυαλό!
Εμπιστεύσου με!
Δε θα παιδευτούμε καθόλου!

*Περιμένω στην ομάδα μας στο facebook την δική σου
φωτογραφία με την εκτέλεση της συνταγής!

https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story















29 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας κ.Μαρία, εχθές έφτιαξα την πίτα και ξετρελάθηκαν όλοι. Ξεπέρασα ακόμη και τις παλιές μαγείρισσες (έτσι μου είπαν)!!! Ηταν πανεύκολη , άσε που έχουμε και το ζυμάρι έτοιμο για την επόμενη φορά.Και όλα αυτά χάρις εσάς και την πίτα της Θείας Σούλας :) !!!!Ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρία!!! Μπράβο σου!!! Είσαι καταπληκτική!!!
    Σου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις έτσι! Με το ίδιο πάθος
    και ζήλο!!! Να 'σαι καλά!!! Χαίρομαι πολύ!!!
    Κι εγώ σ'ευχαριστώ!!! Καλά μαγειρέματα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι καταπληκτική η πίτα της θείας Σούλας και με το αλεύρι Κούλα ακόμα καλήτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!! Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές και από το πιο αγαπημένο μου αλεύρι! Καλά μαγειρέματα!!! Σ'ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ να ρωτήσω ποιο είναι το αλεύρι Κούλα?
    Η συνταγή δείχνει πεντανόστιμη! Θα την δοκιμάσω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!!!
      Το αλεύρι αυτό υπάρχει στα περισσότερα σούπερ μάρκετ!
      Σου στέλνω ένα λινκ για να δεις πιο είναι!
      https://www.facebook.com/aleyrikoula

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα. Φαίνεται φανταστική. Η σουρωτή μπορεί να αντικατασταθεί από σόδα ??? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα chrisoula!
      Φαντάζομαι πως ναι! Το ίδιο είναι!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ. Με πρώτη ευκαιρία την φτιάχνω οπωσδήποτε !!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. τη τυπου αλευρι ειναι το κουλα? εγω δεν τον βρισκω στην πολη μου ποιο αλλο αλευρι να βαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ‘Αλεύρι Κούλα Τύπου 55%’, παράγεται από τους Μύλους Καρανίκα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και καλείται έτσι (Τ 55%) λόγω του ότι παράγεται από το καλύτερο 55% του σίτου, από την ψίχα του σιταριού δηλαδή.

    Τα άλευρα του συγκεκριμένου τύπου καλούνται και Άλευρα για όλες τις χρήσεις, καθώς είναι ιδανικά για την παρασκευή πλήθους αρτοσκευασμάτων, όπως ενδεικτικά ψωμί πολυτελείας, κέικ αλμυρά ή γλυκά, φρυγανιών, σφολιάτας κ.α.

    Εναλλακτικά βάλε αλεύρι για όλες τις χρήσεις! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα μπορουσα να κανω μια κλασσικη μεγαλη πιτα με τα δυο φυλλα που θα ανοιξω βαζοντας το ενα κατω και το αλλο πανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Φεβρωνία!
    Το είχα ρωτήσει κι εγώ κάποτε αυτό στη θεία μου και μου είχε πει ότι δεν το είχε δοκιμάσει ποτέ!
    Ούτε κι εγώ μπήκα στον κόπο να το δοκιμάσω! Με τον τρόπο που την φτιάχνει γίνεται τραγανή και πεντανόστιμη και μπορείς να την διαχειριστείς πιο εύκολα από ένα μεγάλο ταψί πίτα! ;)
    Οπότε συνέχισα την παράδοση!
    Εάν θέλεις μπορείς να πειραματιστείς!
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα και καλη χρονια παντα να ειμαστε γερες Μαρια να μαγειρευουμε.Οτροπος του φυλλου καταπληκτικος.ολως τυχαια το δοκιμασα προχθες αλλα ειχα βαλει και λιγη μπυρομαγια στη ζυμη αλλα και παλι ηταν εξαιρετικο σαν φυλο και την εκανα και τυροπιτα κανανικη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Αργυρώ!
    Μπράβο! Γεια στα χέρια σου!
    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!!! ;)
    Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. geia sas molis ksekinisa thn zumi alla avrio tha kanw thn pita tha exei provlima lete;; k to voutiro na to valw simera h avrio prin to psisimo;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα! Δυστυχώς είδα αργά το μνμ σου...
    Θα φτιάξεις κανονικά την ζύμη με το βούτυρο και θα βάλεις το πακετάκι σου στο ψυγείο! Την επόμενη μέρα θα βγάλεις την ζύμη από το ψυγείο...Θα την αφήσεις 5-10 λεπτάκια σε θερμοκρασία δωματίου και μετά θα ανοίξεις με τον πλάστη τα μπαστουνάκια σου και θα τα γεμίσεις με την γέμιση! Αφού γράφω ότι μπορείς να την αποθηκεύσεις και στην κατάψυξη την ζύμη! ;) Δεν έχει πρόβλημα! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. entaksi den peirazi thn ekana eidh alla den ebala to boutiro tha to valw tvra k pio arga tha thn psisw elpizw na mhn ekana to lathos k na thn xalasa..euxaristw polu otan gini tha sas pw

      Διαγραφή
    2. Κρίμα...
      Κι εγώ το ελπίζω!
      Θα περιμένω νεότερα!
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. bgike tromeri tragani k nostimi apo tis kaliteres püou exv ftiaksi k me allo alevri giati menw germania k den to exoun edw auto to alevri..efxaristwww

      Διαγραφή
    4. Μπράβο σου!!!
      Πολύ χάρηκα!!! Γεια στα χέρια σου!!!
      Καλοφάγωτη!!!!

      Διαγραφή
  15. Βότσου Αθανασία25 Ιανουαρίου 2016 - 8:45 π.μ.

    εφτιαξα την πιτα της Θειας Σουλας και εγινε εύκολα και φανταστικη ιδιαιτερα οταν ειναι ζεστή ευχαριστουμε για τον τροπο που περιγραφεται τις συνταγες .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Αθανασία και καλή εβδομάδα!
    Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή!!! Καλοφάγωτη η πιτούλα!!!
    Γεια στα χέρια σου!!! Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες!
    Να σαι καλά! Καλά μαγειρέματα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σημερα ειδα την συνταγη για την πιτα της θειας Σουλας θα την φτιαξω και θα σας γραψω της εντυπωσεις μου πρεπει να ειναι πολυ ωραια Ευχαριστω πολυ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Καλλιόπη!
      Καλή επιτυχία!!! Θα περιμένω με χαρά εντυπώσεις!!!

      Διαγραφή
  18. μαρια μου τελεια τυροπιττα.τυχεροι εσεις εκει επανω με το αλευρι Κουλα.οταν ερχομαι Θεσσαλονικη παντα παιρνω.να ειστε καλα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα Λίτσα!
    Χαίρομαι που σου άρεσε η πίτα!!!
    Είναι από τις πιο αγαπημένες μου!!!
    Πράγματι, το αλεύρι είναι καταπληκτικό!!!
    Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις αυτές τις γραμμές!!!
    Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή