http://thasekanomagirisa.blogspot.gr/

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Τούρτα της Στιγμής

Αν περιμένεις κόσμο ξαφνικά ή 
σε κάλεσαν κάπου και θέλεις να φτιάξεις ένα γλυκό....
Θα σου δείξω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για Τούρτα...
Στη Στιγμή! ;)

*Περιμένω στην ομάδα μας στο facebook την δική σου
φωτογραφία με την εκτέλεση της συνταγής!

https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story
















7 σχόλια:

  1. Γεια σας!!!Έφτιαξα τη τούρτα αλλά μετά από 2.5 ώρες μου πεσε μέσα στο ψυγείο μετά που αφαίρεσα το τσέρκι!Γιατί έπεσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Εύα :)
    Πραγματικά στεναχωριέμαι γι'αυτό...κρίμα ο κόπος που έκανες! :(
    Πολλά μπορεί να συνέβησαν...
    Πρώτον το γλυκό σου δεν πάγωσε καλά...ήθελε παραπάνω ώρα στο ψυγείο.
    Μπορεί το ψυγείο σου να μην ήταν σε δυνατή ψύξη...
    ή να ήταν γεμάτο με πολλά πράγματα...πράγμα το οποίο αργεί την ψύξη.
    Κάτι άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι, να μην είχες δέσει σωστά τις κρέμες...
    Να ήταν δηλαδή αρκετά αραιές....να σου έπεσε παραπάνω γάλα και να μην έπηξαν σωστά...
    Η επιφάνεια του γλυκού σου, πριν το ξεφορμάρισμα, θα έπρεπε να είναι "παγωμένη" και όχι ρευστή!
    Ποτέ μην ξεφορμάρεις το γλυκό, μέσα στο ψυγείο...όσο σίγουρη κι αν είσαι για το αποτέλεσμα!
    Φαντάζομαι ότι το καθάρισμα δεν ήταν και το πιο ευχάριστο πράγμα!
    Χαίρομαι ειλικρινά που το μοιράστηκες αυτό!
    Ελπίζω να σε βοήθησα και να βρήκες την αιτία γι'αυτό που σου συνέβει!
    Ελπίζω να μην την πέταξες! Θα μπορούσες να ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά, να τα βάλεις σε μία μακρόστενη φόρμα...Και μετά στην κατάψυξη! Θα γινόταν κάτι σαν παγωτοκορμός! ;) Με λίγη λιωμένη κουβερτούρα στο σερβίρισμα...θα ήταν όνειρο!
    Όπως και να έχει! Σημασία έχει η προσπάθεια! Αποτυχίες στη κουζίνα έχουμε όλοι! Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να πεισμώνουμε και να προσπαθούμε περισσότερο!
    Μέσα από την καρδιά μου! Καλή επιτυχία για την επόμενη φορά!
    Κι ότι χρειαστείς, εγώ είμαι εδώ! :)
    Να έχεις μία όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ που μου απαντήσατε!!!Φυσικά και δν την πέταξα!!!Έχει ανοίξει και στη μέση!Κι έκανα και μια άλλη γκάφα, αλλά το είδα όταν ήταν αργά!Έτριψα 1,5 πακέτο μπισκότο και το βαλα όλο στο πάτο, με αποτέλεσμα να σκορπά γύρω γύρω και να μη γίνεται λάσπη.Και έβαλα περίπου 1,330 ml γάλα!Και δν ήταν αρκετά πηχτή η κρέμα......Να βάλω λιγότερο γάλα αν είναι την άλλη φορά?Θα πήξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Εύα μου! :)
    Για τις κρέμες, πάντα θα ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία!!! Το τονίζω και στο βήμα 10! Θα βάζεις όσο γάλα σου λέει! Ούτε λιγότερο! Ούτε περισσότερο! Η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια στις αναλογίες! Είναι πολύ σημαντικό αυτό! Να διαβάζεις καλά την συνταγή! Και την εκτελείς κατά γράμμα!!!
    Στην σάλτσα σοκολάτας που μπαίνει στο τέλος, στη συνταγή γράφω να βάλεις κρέμα γάλακτος και όχι γάλα!
    Όλες οι κρέμες σου θα πρέπει να είναι πηχτές όπως στις φωτογραφίες!
    Μετά από την κουβέντα μας, είμαι σίγουρη, ότι την επόμενη φορά θα τα πας καλύτερα!!!
    Προσοχή θέλει και πολύ αγάπη! :)
    Για καλό και για κακό...διάβασε και το άρθρο που έγραψα πριν λίγο καιρό: Επιχείρηση "Νέα Συνταγή" (Πώς να μην την "εκτελέσεις") !

    http://thasekanomagirisa.blogspot.gr/2014/12/blog-post_6.html

    Αυτά! Με πολύ αγάπη για την προσπάθειά σου και διάθεση να σε βοηθήσω!!!

    Όταν κάτι πάει στραβά....χαμογέλα του στραβά!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ'ευχαριστώ πολύ!!Στο γλάσο έβαλα την ίδια κρέμα γάλακτος με τη δικιά σου κ όχι γάλα!Ωστόσο, πληροφοριακά η κρέμα στιγμής γίνεται αραιή, οπότε την επόμενη φορά θα βάλω πιο λίγο γάλα για να πήξει!Εκτός αν έχεις κάποια συνταγή για κρέμα τούρτας που να είναι σφιχτή και να τη φτιάχνουμε μόνες μας!!!Θα με ενδιέφερε!!!Ευχαριστώ και πάλι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Εύα και καλή εβδομάδα!
      Να 'σαι καλά! Χαρά μου που σε βοήθησα!
      Όσο για συνταγή για κρέμα τούρτας, θα φροντίσω σε μελλοντικό post!
      Μείνε συντονισμένη! ;) Καλή συνέχεια!!!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!!!Αναμένωωωω!!!!Καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή