http://thasekanomagirisa.blogspot.gr/

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ελιόψωμο φόρμας!

Καιρό έχουμε να ζυμώσουμε και σε έχει πιάσει το μαράζι...
Το αισθάνομαι παιδί μου!
Το νιώθω!
Γι'αυτό έχω την υποχρέωση να σε ταρακουνήσω...
με μία πεντανόστιμη συνταγή για ελιόψωμο!!!
Σου υπόσχομαι ότι όλα θα τα κάνει το πιρούνι...! ;)
Δε με πιστεύεις?
Για δες!

*Περιμένω στην ομάδα μας στο facebook την δική σου
φωτογραφία με την εκτέλεση της συνταγής!

https://www.facebook.com/groups/131754147159563/?pnref=story












Τι λες?
Θα δοκιμάσεις να το φτιάξεις?

Καλή επιτυχία,
Μ.Κ.

21 σχόλια:

  1. Μαρία από ΆΡΤΑ15 Μαρτίου 2015 - 11:29 π.μ.

    Δοκίμασα ήδη και ψήνεται!!!Για να δούμε τι θα δούμε!!! :) !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία!
    Περιμένω εντυπώσεις με αγωνία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία από ΆΡΤΑ17 Μαρτίου 2015 - 7:24 μ.μ.

    Λοιπόν ήταν καταπληκτικό και πεντανόστιμο!! Όμως ενώ το έψησα 1 ώρα και 15 λεπτά μέσα κρατούσε λίγο υγρασία.Τώρα το ξαναφτιάχνω γιατί δεν έμεινε τίποτα την ίδια στιγμή.Αλήθεια οι ελιές πως κόβονται ροδέλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Μαρία μου!
    Γεια στα χέρια σου!!!
    Μια υγρασία θα την έχει! Να ξέρεις! Λόγω της πιπεριάς φλωρίνης! ;)
    Υπάρχουν βαζάκια με ελιές σε ροδέλες!
    Εγώ πήρα ένα βαζάκι μαύρες ελιές σε ροδέλες "ευ" 180γρ. 0,89Ευρώ από τα Lidl. Έχει μαύρες και πράσινες! Δε θα παιδευτείς καθόλου! ;)
    Καλά ζυμώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναλυτικά, με εικόνες, πολύ βοηθητικό! Σ' ευχάριστου με πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε ο τρόπος παρουσίασης της συνταγής!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  6. Να κάνω μια αυτονόητη (;) ερώτηση... Οταν ετοιμασουμε το ζυμάρι με τα υλικά, το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει πριν το βάλουμε στη φόρμα ή όχι; κ αν ναι ποιες είναι οι συνθήκες; ευχαριστώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φωτεινή!
      Η συνταγή είναι βήμα-βήμα αναλυτικά...πιο αναλυτικά νομίζω δεν γίνεται!!! Εάν έπρεπε να αφήσεις το ζυμάρι να φουσκώσει...να είσαι σίγουρη ότι θα το έγραφα!!! Όχι δεν χρειάζεται! Τίποτα δεν είναι αυτονόητο ;) Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα ετοιμαζομαι και εγω να το κανω σημερα.Ερωτηση η συνταγη ειναι για ενα καρβελι ή δυο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αναστασία!
      Η συνταγή είναι για 500γρ. αλεύρι!
      Ή θα βγουν 2 μέτρια ελιόψωμα ή ένα μεγάλο!
      Όπως αγαπάς!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  8. Αυτό το ποτήρι του νερού πόσα ml είναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα :)
      Όταν λέμε ένα ποτήρι νερού εννοούμε 250ml!
      Ρίξτε μια ματιά στο λινκ!
      http://www.sintagesgiaantres.gr/symvoules/odigos-anagnosis-sintagon
      Θα σας βοηθήσει!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  9. Αντί του πιρουνιού δεν γίνεται μίξερ με φτερό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Γίνεται και με μίξερ!
      Απλά να χτυπηθούν μόνο τα υλικά της ζύμης!
      Τις πιπεριές και τις ελιές θα τις προσθέσετε στο τέλος και θα ανακατέψετε το μείγμα καλά με μία σπάτουλα πριν το βάλετε στη φόρμα!
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  10. Μαρία μου λεω να το φτιαξω το λαχταριστο σου κεκακι! Έχω όμως θέμα:δεν έχω πιπεριές, αλλά έχω λιαστη ντοματουλα. Λες να πάει;;; Πες ναι!!!! Θέλω να το φτιαξω!
    Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία!!!
      Μια χαρά του πάει!!!
      Καλή επιτυχία!!! Θα περιμένω με χαρά εντυπώσεις!!! ;)

      Διαγραφή
  11. Το ελιοψωμο φαίνεται super η περιγραφή της συνταγης ομως είναι όλα τα λεφτά! Θα το φτιάξω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Χρύσα!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!!!
      Καλή επιτυχία!!!
      Θα χαρώ πολύ να μάθω τις εντυπώσεις σου!!! ;)

      Διαγραφή