Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Λόλα η Φρατζόλα! (Βίντεο)

Καλώς ήρθες στην κουζίνα μου!

Πάμε να φτιάξουμε παρέα ένα πεντανόστιμο ψωμάκι!

Εύκολα, γρήγορα και απλά!!!

Να σου συστήσω τη Λόλα τη Φρατζόλα, που θα γίνει η καλύτερη φίλη σου! 

Δες το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα, εδώ:



Υλικά: 
-1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
-2 φακελάκια ξερή μαγιά 
-1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
-2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά ζάχαρη 
-3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
-4 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό 
*Λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα! 

Εκτέλεση: 
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάλε το 1 κιλό αλεύρι!
 Προσοχή το 1 μόνο κιλό! 
Πρόσθεσε τις μαγιές... 
Το αλάτι... 
Και ανακάτεψε καλά το μείγμα! 
Ρίξε στο μείγμα την μισή ποσότητα του χλιαρού νερού! 
Προσοχή! 
Όχι καυτό! 
Και ανακάτεψε καλά! 
Πρόσθεσε την ζάχαρη... 
Το ελαιόλαδο... 
Και ανακάτεψε τα υλικά. 
Ρίξε το υπόλοιπο νερό... 
Κι άρχισε να ζυμώνεις! 
Η ζύμη σου θα κολλάει σε αυτήν την φάση! 
Ρίχνε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζύμωνε! 
Σιγά-σιγά το αλεύρι και ζύμωμα! 
Μπορεί να μην το πάρει και το μισό κιλό αλεύρι! 
Η ζύμη σου θα πρέπει να είναι μαλακιά και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια! 
Φτιάξε μια μεγάλη μπάλα με την ζύμη! 
Λάδωσέ την καλά από όλες τις πλευρές! 
Σκέπασε την λεκάνη με μία πετσέτα και άσε την ζύμη τουλάχιστον μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο! 
Ωραία! Χώρισε με απαλές και στοργικές κινήσεις την ζύμη στα 2... 
Και δώσε σχήμα στα δύο φρατζολάκια σου! 
Βάλτα σε λαδόκολλα στην μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου! 
Λάδωσέ τις φρατζολίτσες με ελαιόλαδο, με τη βοήθεια ενός πινέλου! 
Χάραξέ τες! 
Πασπάλισέ τες με λίγο σουσάμι! 
Βάλτες να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200οC για 40 με 60 λεπτά! *Το ζύμωμα δεν θέλει κόπο! 
Θέλει τρόπο! 
Δε χρειάζεται να ζυμώνεις με τις ώρες!!! 
Ζυμώνεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά! 
Έτοιμες! Υπέροχο χρώμα! 
Αφράτες και τραγανές! 
Τη συνταγή μπορείς να την βρεις και βήμα-βήμα με φωτογραφίες εδώ:

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου