Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Αλμυρά Κουλουράκια! (Βίντεο)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε παρέα Αλμυρά Κουλουράκια.

Με ελάχιστα υλικά, εύκολα, γρήγορα και απλά!

Κλικ στο βίντεο, εδώ:


Υλικά (για 55 μέτρια τμχ.)
 -250γρ. μαργαρίνη 
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 
-3 αυγά 
-2 κουταλιές της σούπας γάλα 
-4 φλιτζάνες του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
-Λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ βάλε τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) κομμένη σε κύβους. 
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το αλάτι και βάλτα να χτυπηθούν καλά και να αφρατέψουν. 
Ρίξε τα 2 από τα 3 αυγά, πρόσθεσε το γάλα και τις 2 φλιτζάνες από τις 4 με το αλεύρι και βάλε το μείγμα να χτυπηθεί καλά. 
Βγάλε τον κάδο του μίξερ και πρόσθεσε λίγο-λίγο στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει, βάλε χέρι και ζύμωσε. 
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια. 
Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο αλέυρι ακόμα. 
Πάρε λίγο από τη ζύμη και πλάστην σε μπαστουνάκι. 
Βάλε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα. 
Χώρισε σε δύο μπολ τον κρόκο από το ασπράδι του 3ου αυγού. 
Χτύπησε το ασπράδι με ένα πιρουνάκι. 
Άλειψε με ένα πινέλο την επιφάνεια της πρώτης και της τρίτης σειράς. 
Και πασπάλισέ τες με λίγο σουσάμι. 
Βάλε ελάχιστο νεράκι στο μπολάκι με τον κρόκο και χτύπησέ το καλά με ένα πιρουνάκι. 
Άλειψε με το πινέλο την δεύτερη και την τέταρτη σειρά. 
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175οC, στον αέρα για 2ο με 25 λεπτά! 

Καλή επιτυχία! 

Τη συνταγή μπορείς να την βρεις και στο μπογκ μου, εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου