Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Τα τυροπιτάκια της Γεωργίας! (Βίντεο)

Καλησπέρα!!!

Πάμε να φτιάξουμε παρέα τα τυροπιτάκια της Γεωργίας που σου υποσχέθηκα!!!

Είναι φανταστικά!

Κλικ στο βίντεο εδώ:


Υλικά για τη ζύμη (24τεμάχια):
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-200ml χλιαρό γάλα
-200ml ελαιόλαδο
-200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Υλικά για τη γέμιση:
-500γρ. λευκό τυρί
-2 κουταλιές της σούπας γάλα
-1 αυγό
-αλάτι
-πιπέρι

Εκτέλεση: 
Σε μία λεκάνη ρίξε το χλιαρό γάλα. 
Πρόσθεσε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά! 
Ρίξε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακάτεψε! 
Πρόσθεσε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακάτευε! 
Μόλις το μείγμα αρχίσει να σφίγγει, βάλε χέρι και ζύμωσε! 
Η ζύμη θα είναι μαλακή και δε θα κολλάει στα χέρια! 
Κάντην μία μπάλα, σκέπασε την λεκάνη με μία καθαρή πετσέτα και άστην να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα! Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, ετοίμασε τη γέμιση! 
Σε ένα μπολ θρυμμάτισε με ένα πιρούνι το λευκό τυρί. 
Πρόσθεσε το γάλα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά! 
Χώρισε τη ζύμη σε 4 ίσες μπάλες. 
Πάρε τη μία μπάλα και με την βοήθεια του πλάστη, άνοιξέ την σε ένα φύλλο. 
Χώρισε το φύλλο σε 8 ίσα τρίγωνα. 
Πάρε ένα τρίγωνο, βάλε λίγη από τη γέμιση στην μεγάλη πλευρά. 
Δίπλωσε τις άκρες και δίπλωσε προς τα πάνω. 
Το πρώτο τυροπιτάκι είναι έτοιμο. 
Βάλτα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στου 180οC, μέχρι να ροδίσουν. 
Καλή επιτυχία!

Μπορείς να βρεις άλλη μία συνταγή για φανταστικά τυροκρουασανάκια με λίγο διαφορετικά υλικά, στο μπλογκ μου, εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου