Ο Λαζαράκος μου, σήμερα γιορτάζει και μας κερνάει τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια!
Δες το βίντεο εδώ:
Χρόνια σου γλυκά Λάζαρε!!!
Σαν τα μπισκοτάκια σου!
Και του χρόνου με υγεία!!!
-1 ποτήρι* σπορέλαιο
-1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
-1 ποτήρι ζάχαρη
-2 βανίλιες
-Περίπου 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 ποτήρι χρωματιστή τρούφα
*ποτήρι=300ml
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μολις αρχίσει το μείγμα να σφίγγει, βάζουμε χέρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Τέλος προσθέτουμε την χρωματιστή τρούφα και ζυμώνουμε καλά, να πάει παντού, ομοιόμορφα. Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, πάχους ενός εκατοστού. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπάτ και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175oC, για 15 περίπου λεπτά!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου